Ειδησεογραφικό site

Πού χάθηκαν τα αντιμνημονιακά τρολ;

66

 

 

 

 

 

Του Θανάση Χειμωνά

 

image

Βγαίνουν κάποιοι νεοφιλελέδες και λένε πως στους επτά μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε τίποτα προς το καλύτερο. Ψεύδονται ασύστολα, αγαπητοί φίλοι. Υπάρχει ένας τομέας ο οποίος παρουσίασε αισθητή βελτίωση.

Εξηγώ. Θυμάστε πώς ήταν τα πράγματα στο ίντερνετ μέχρι το καλοκαίρι; Θυμάστε τη «μαγκιά», το θράσος, το κούνημα του δαχτύλου των συριζοταλιμπάν σε οποιονδήποτε τολμούσε να αμφισβητήσει το μεγαλείο του Αλέξη Τσίπρα και την παγκόσμια αλλαγή που θα έφερε η (επερχόμενη τότε) κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ); Αλήθεια, πού πήγαν όλοι αυτοί οι μόρτηδες; Πού χάθηκαν εκείνα τα υπέροχα προφίλ με τα ευφάνταστα ονόματα και τις κόκκινες σημαίες (ή και τον ίδιο τον Τσίπρα) στα κάβερ φώτο; Πού βρίσκονται τώρα εκείνες οι οργισμένες θείτσες και εκείνοι οι μανιασμένοι μπαρμπάδες που έβριζαν και απειλούσαν όσους δεν υιοθετούσαν τις «αντιμνημονιακές» μπούρδες τους; Και η καταμέτρηση των αυτοκτονιών; 3.000, 5.000, 10.000… Γιατί σταμάτησε; Μήπως δεν αυτοκτόνησε κανείς μετά την 25/1; Ή ξαφνικά αυτοί που δίνουν τέλος στη ζωή τους το κάνουν πλέον επειδή τους παράτησε η γκόμενά τους;

Θυμάστε εκείνες τις (όχι και τόσο μακρινές) εποχές που, πριν γράψεις οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο στα σόσιαλ μίντια, έπρεπε να το σκεφτείς διπλά από φόβο για την αντίδραση του (κατευθυνόμενου) ιντερνετικού «όχλου»; Που το παραμικρό ιντερνετικό «στραβοπάτημα» γινόταν σε χρόνο dt πριντ σκριν με αποτέλεσμα διαδικτυακά λιντσαρίσματα και καταιγισμούς υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων; Πολλές φορές δε δεν χρειαζόταν καν να υπάρξει «στραβοπάτημα». Αρκούσε μία επιδέξια διαστρέβλωση ή ακόμη και μία φήμη που απλώς «αιωρείτο». Έχω γράψει πολλές φορές για τη διαδικτυακή τρομοκρατία και το συριζαίικο παρακράτος που επικράτησε τα τελευταία πέντε χρόνια. Και έχω επαναλάβει πως όλη αυτή η ιστορία ήταν απόλυτα κατευθυνόμενη. Από συγκεκριμένα προφίλ και σελίδες στο Facebook, συγκεκριμένα twitter account αλλά και τα δεκάδες πανομοιότυπα φιλοσυριζαίικα site που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια.

Μετά τη θεαματική κωλοτούμπα του Αλέξη όλο αυτό το θλιβερό κατασκεύασμα ξεχαρβαλώθηκε. Από τη στιγμή που τα retweet και τα like μειώθηκαν πολλοί αναγκάστηκαν εκ των πραγμάτων να αποσυρθούν. Ωστόσο, κάποια payroll παρέμειναν πιστά και συνέχισαν, όχι τόσο στηρίζοντας τον Τσίπρα αλλά «χώνοντας» σε Ε.Ε., Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή γράφοντας λυρικά σχόλια για το δράμα των μεταναστών (αγνοώντας φυσικά τις πελώριες ευθύνες της κυβέρνησής ΤΟΥΣ). Όλοι αυτοί βέβαια μετριούνται πλέον στα δάχτυλα του χεριού, αφού οι περισσότεροι από τους ιντερνετικούς συριζοταλιμπάν δεν πληρωνόντουσαν με χρήματα αλλά με υποσχέσεις για διορισμούς! Ναι, φίλοι μου, καλά ακούσατε. Σε πολλούς από τους «επαγγελματίες» υβριστές του ίντερνετ κάποιοι (ποιοι άραγε;) έταζαν θέσεις στο Δημόσιο. Συνήθως στην ΕΡΤ (υπόσχεση που δινόταν κυρίως σε δευτεροκλασάτους δημοσιογράφους) αλλά και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Φυσικά, μετά το τρίτο μνημόνιο (αλλά και τις προσλήψεις «ημετέρων» που πραγματοποίησε η κυβέρνηση) έγινε πλέον ξεκάθαρο πως θα περάσουν χρόνια μέχρι να ξαναπροσληφθεί άνθρωπος στο Δημόσιο οπότε όλοι αυτοί οι όψιμοι «αριστεροί» λάκισαν με ελαφρά πηδηματάκια.

Δεν γνωρίζω ποιος θα κερδίσει τις εκλογές. Θεωρώ όμως δεδομένο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει σταδιακά να ξαναχτίσει το δίκτυο αυτό του τρόμου είτε με παλιά είτε με νέα «υλικά». Καλό θα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.