Ειδησεογραφικό site

Πούτιν: «Δεν κάνω ποτέ μου λάθη επειδή ο Θεός θέλει να είμαι τέλειος»

62

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του που έδωσε λίγο πριν αποχωρήσει για την επίσημη επίσκεψή του στην Ιταλία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίστηκε ότι δεν κάνει ποτέ λάθη επειδή ο Θεός «έχει οικοδομήσει έτσι τη ζωή του ώστε μην έχει τίποτα για το οποίο να μετανιώνει».

Ο Ρώσος πρόεδρος συνάντησε την Τετάρτη τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι στο Μιλάνο, όπου συζήτησαν την προοπτική μείωσης των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία, λόγω του ρόλου της στην ουκρανική κρίση.

Ακόμα και πριν από τη συνάντηση, ο Πούτιν έδειχνε ιδιαίτερα σίγουρος για τον εαυτό του. Μιλώντας στον αρχισυντάκτη της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, Luciano Fontana, προειδοποίησε ότι «είναι προς συμφέρον του ιταλικού λαού να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία».

Απορρίπτοντας οποιαδήποτε κριτική σχετικά με τη στάση της χώρας του στο θέμα της Ουκρανίας, επισήμανε ότι δεν ευθύνεται η Ρωσία για την επιδείνωση των σχέσεων με τη Δύση. «Δεν επιβάλλαμε εμείς  περιορισμούς σε εμπορικές και οικονομικές δραστηριότητες. Αντιθέτως, εμείς ήμασταν ο στόχος και έπρεπε να απαντήσουμε με ανάλογα, αμυντικά μέτρα», τόνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Στην τελική ερώτηση του Fontana, εάν υπάρχει κάποια ενέργεια για την οποία μετανιώνει στη ζωή του, ένα λάθος που δεν θα ήθελε ποτέ να επαναλάβει, ο Ρώσος πρόεδρος, μετά από σκέψη λίγων δευτερολέπτων έδωσε την εξής απάντηση: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. Δεν μπορώ να θυμηθώ καμία τέτοια ενέργεια. Φαίνεται πως ο Θεός έχει οικοδομήσει με τέτοιο τρόπο τη ζωή μου ώστε να μην έχω κανένα λόγο να μετανιώνω.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.