Ειδησεογραφικό site

Που ήσουν Φώφη;

46

Του Κώστα Μαρδά

Καλορίζικη η νέα Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά , η οποία εξελέγη με 51, 69 % , αλλά από μόλις  26.868 μέλη του άλλοτε φοβερού και τρομερού Κινήματος με Προέδρους τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πολλά υπέρ-  και… ακόμη πιο πολλά κατά – μπορεί κανείς να παραθέσει  για τους αρχηγούς του κόμματος που έφερε τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή της χώρας … Αλλά δεν είναι του παρόντος.  Σε όποιον όμως έχει όρεξη για διάβασμα, ας ανατρέξει στο βιβλίο μου με τίτλο «Πίσω από τον ήλιο»,  όπου εξιστορώ την πορεία αστικοποίησης ενός  κινήματος που το πιστέψαμε ως εθνικοαπελευθερωτικό !

Ας έρθουμε όμως στη νέα Πρόεδρο, η οποία κέρδισε τον Ανδρέα Λοβέρδο , (25, 33%  με 13.176 ψήφους) και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο  (22, 97 %  με 11.944 ψήφους )  Ανατρέχοντας στο επίσημο ιστολόγιό της , είδα ότι στο βιογραφικό απουσιάζει το επάγγελμα της! Βέβαια, λειτουργώντας χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ, γνώριζα ότι το 1987 είχε προσληφθεί ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα… Πάντως,  δεν κρύβει, τη χρονολογία γέννησης . Διαβάζουμε:

 

-Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
-Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1987).

Και ακολουθούν οι κομματικές περγαμηνές…         

-Μέλος της φοιτητικής παράταξης Π.Α.Σ.Π (1982 -1987)

-Πρόεδρος του Ομίλου «Γιώργος Γεννηματάς» από το 1996

-Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ (2001-2004)

-Γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του ΠΑΣΟΚ (2001)

-Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ (2003-2004)

-Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2003

-Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ (2004 -2009)

-Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ (2012)

-Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ (14 – 6 – 2015 )

 

Πλούσια η βουλευτική και η κυβερνητική θητεία της:

-Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Α’ Αθηνών (2000 – 2002)

-Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς (2003 – 2007)

-Πρόεδρος της ‘Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (2003-2007)

-Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010)

-Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης (2010-2011)

-Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας (2011-2012)

-Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας (Ιούνιος 2013 –  Ιανουάριος 2015)

– Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Β’ Αθηνών (2015)

Δηλαδή , εκείνο το αγωνιστικό κοριτσάκι της δεκαετίας του 80, « η κόρη του Γεννηματά», πενηντάρισε στα αξιώματα και μπράβο της που εκλεγόταν τόσο άνετα! Είναι η αξιαγάπητη «Φώφη» , στο πρόσωπό της οποίας τιμήθηκε πλειστάκις ο πρόωρα χαμένος από τη φοβερή αρρώστια πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς, χρόνια μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και πάντα υπουργός της «αλλαγής». Ο οποίος αντιμετώπισε με γενναιότητα το τέλος του , αλλά- επειδή αναφερόμαστε σε ιστορικό πρόσωπο – θέλω ευθέως να πω ότι ευθύνεται και εκείνος (όπως και όλη η τρόϊκα του Εκτελεστικού με Τσοχατζόπουλο και Λαλιώτη )  στη δημιουργία του αρχηγικού Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ , που επί Γιώργου Παπανδρέου χρεοκόπησε τη χώρα!

Διότι , ένας από τους διαρθρωτικούς λόγους που έφεραν τη χρεοκοπία, δεν είναι μόνο ο κυνικός υπερδανεισμός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν είναι μόνο  χαλαρές διαδικασίες του μορφώματος που λέγεται «Ευρωπαϊκή Ένωση», δεν είναι μόνο η αδηφάγος επίθεση του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού   – είναι και η προσωποπαγής λειτουργία του αρχηγού – κανακάρη! Τον οποίο αντιμετώπιζαν τα στελέχη του και η βάση ως … πρίγκιπα του Καστρίου!

Πιο συγκεκριμένα: Και η Φώφη κώφευε όταν όλοι οι  αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί προειδοποιούσαν χρόνια πριν από το μοιραίο 2009  πως η ελληνική οικονομία θα πάει στα βράχια!

Ήταν υφυπουργός Υγείας όταν ο Γιώργος Παπανδρέου υπέτασσε, κατά τρόπο ταπεινωτικό, την Ελλάδα στο μνημόνιο τον Μάιου του 2010 και δεν θυμάμαι κάποια ηγετική της πρωτοβουλία !

Ήταν αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας  μετά την ψήφιση του μνημονίου που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρωζώνη, αλλά μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή εάν πάτησε πόδι απέναντι στον Πρωθυπουργό της καταστροφής Γεώργιο τον Βήτα!

Ήταν υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου όταν ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου, τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη , το δεύτερο μνημόνιο τον Φεβρουάριο του 2012 που κατέστρεψε τα ταμεία με την περικοπή των ομολόγων  και δεν άκουσα τη φωνούλα της!

Ήταν υπουργός αναπληρώτρια Άμυνας επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου και μέχρι την Κυριακή των εκλογών της 25 ης Ιανουαρίου ενεστώτος έτους δεν την είδα να παίρνει αποστάσεις από το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ και τη σαμαρική ΝΔ του success story των αυτοκτονιών και του ενός εκατομμυρίων  «νεκρών» στο μέτωπο της ανεργίας…

Που βρισκόσουν, αγαπητή μας Φώφη, όλα αυτά τα χρόνια της συμφοράς μας;

Τα σχόλια είναι κλειστά.