Ειδησεογραφικό site

Ποτάμι: Απαράδεκτο και ακατανόητο το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση

45

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση της Κουμουνδούρου οι βουλευτές του κόμματος να μην συμμετέχουν στις εργασίες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος εξαπέλυσε το Ποτάμι κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη και ακατανόητη» απόφαση.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη από τη μία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «περιφρονεί την ύψιστη νομοθετική διαδικασία» της αναθεώρησης του Συντάγματος και από την άλλη αναρωτιέται πως ένα κόμμα που διεκδικεί την πολιτική εξουσία δεν αντιλαμβάνεται ότι «η διατήρηση των διατάξεων για την ποινική ευθύνη υπουργών, τη βουλευτική ασυλία, τον διορισμό των μελών των ανεξάρτητων αρχών καθώς και τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, δυσκολεύει το έργο της επόμενης κυβέρνησης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει με το Ποτάμι να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:

Η απόφαση του ΣYΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος είναι απαράδεκτη και ακατανόητη.

Απαράδεκτη διότι περιφρονεί την ύψιστη νομοθετική διαδικασία που είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος. Ακατανόητη γιατί μια πολιτική δύναμη που διεκδικεί την εξουσία θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι η διατήρηση των διατάξεων για την ποινική ευθύνη υπουργών, τη βουλευτική ασυλία, τον διορισμό των μελών των ανεξάρτητων αρχών καθώς και τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, δυσκολεύει το έργο της επόμενης κυβέρνησης.

Το Ποτάμι έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για τον κίνδυνο παραπομπής της αναθεώρησης του Συντάγματος στις καλένδες. Η σημερινή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τις συντηρητικές δυνάμεις που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα στη χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.