Ειδησεογραφικό site

Πολιτιστική ατζέντα για όλα τα γούστα-Που να πάτε για να περάσετε καλά

48

Σφύζει από ζωή η Αθήνα και τα Σαββατοκύριακα αφού πραγματοποιείται πλήθος εκδηλώσεων στις οποίες μπορεί κανείς να ψυχαγωγηθεί και φυσικά να περάσει καλά. Εμείς σας παρουσιάζουμε ορισμένες εξ αυτών αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές παραπάνω:

1. Ο Τόμας Όστερμαϊερ επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών

Οι Μικρές αλεπούδες της Λίλλιαν Χέλμαν στο Φεστιβάλ Αθηνών
mikres alepoudes

Aγαπημένος καλλιτέχνης του Φεστιβάλ Αθηνών, ο Τόμας Όστερμαϊερ επανέρχεται με τις «Μικρές αλεπούδες» (1941) της Λίλλιαν Χέλλμαν, στις 19, 20 και 21 Ιουνίου στην Πειραιώς 260. Mέσα από τις μηχανορραφίες μιας αδίστακτης ηρωίδας – παμπόνηρης «αλεπούς», η Αμερικανίδα συγγραφέας και κοινωνική ακτιβίστρια στηλιτεύει την απληστία μιας παρηκμασμένης κοινωνίας, που ταυτίζει την ευτυχία με το κυνήγι του χρήματος.
Τιμές: 25€ (κανονικό), 20€ (μειωμένο), 15€ (φοιτητικό,) 5€ (άνεργοι, ΑΜΕΑ)
Πού; Θέατρο Πειραιώς 260
Πότε; 19, 20 και 21 Ιουνίου

2) Το απόλυτο μουσικό γεγονός της χρονιάς
Ο Robbie Williams στο Rockwave Festival 2015
robbie devil

Το Rockwave Festival γίνεται 20 χρονών και το γιορτάζει με τον καλύτερο τρόπο, ένα μεγαλειώδες party με καλεσμένο τον μοναδικό Robbie Williams, τo Σάββατο 20 Ιουνίου στο TerraVibe Park. Εμπνευσμένος frontman, performer, rock, pop, swing, entertainer (απόδειξη ο τελευταίος του δίσκος Swings Both Ways που σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση των charts σε δεκάδες χώρες), star ο Robbie Williams ανήκει στην πολύ μικρή λίστα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών του «μουσικού σήμερα»! Τα τραγούδια του δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις: Feel, Angels, Come Undone, Let me Entertain You, Μe and My Monkey, She’s the One είναι μόνο μερικά από αυτά που έχουν τραγουδήσει εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως με τον Robbie να δίνει το έναυσμα. Καλή σας ακρόαση λοιπόν!
Τιμές: 60€ – 98€
Πού: TerraVibe Park, Μαλακάσσα
Πότε; Σάββατο 20 Ιουνίου

3)  Τετραήμερο εκδηλώσεων στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 

Ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, από 21 έως 24 Ιουνίου.

Ένας νέος χώρος πρασίνου για την Αθήνα και τέσσερις ημέρες εκδηλώσεων για μία πρώτη γνωριμία μαζί του. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό, από 21 έως 24 Ιουνίου. Οπότε, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια «μικρογραφία» του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: προβολή ντοκιμαντέρ, ξεναγήσεις, συναυλίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, αγώνα δρόμου με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμό στο Πάρκο, αλλά και σκάκι με τον Garry Kasparov. Από δίπλα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και οικογένειες, πρόγραμμα προβολών video art υπό τον τίτλο «Fireflies in the Night». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, όμως, για λόγους ασφαλείας, καθώς ο χώρος είναι ακόμη εργοταξιακός, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου θα απαιτεί προεγγραφή, σε ηλεκτρονικό σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται την ίδια ημέρα, στο χώρο του Πάρκου. Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα θα αναρτηθούν σύντομα στο www.SNFCC.org.
Info

21 Ιουνίου 2015
Έως 24 Ιουνίου 2015. Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

4)»Τραπεζούντεια 2015″ – Αντάμαν εμείς χορεύουμε, αντάμαν τραγωδούμε!

"Τραπεζούντεια 2015" - Αντάμαν εμείς χορεύουμε, αντάμαν τραγωδούμε!

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να τιμήσουν με την παρουσία σας τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Τραπεζούντεια 2015», αφιερωμένα σε όσους κοινωνούν την Ποντιακή πολιτιστική παράδοση, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 και ώρα 20:30 στην πλατεία (Κονίτσης) στη Γλυφάδα.

Εφέτος τα Τραπεζούντεια θα αποτελέσουν το σημείο της μουσικοχορευτικής συνάντησης όλων των περιοχών της Ελλάδας και της καθ΄ημάς Ανατολής! Με συγκροτήματα, χορούς και τραγούδια από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Ρούμελη, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Κρήτη, τη Μικρασία, τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και φυσικά του Πόντου, θα τιμήσουμε την κοινή πολιτιστική μας, ελληνική, κληρονομιά μέσα από μια εκδήλωση με τίτλο:

Πρωταγωνιστικά παρόντα σε αυτή τη γιορτή της παράδοσης, θα είναι σχεδόν όλα τα πολιτιστικά σωματεία της πόλης μας με αναφορά σε ιδιαίτερη καταγωγή, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με μουσική, χορό και τραγούδια από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, για χορό μέχρι το πρωί!

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

– Καλωσόρισμα του προέδρου της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία», κ. Κυριάκου Τιλγκερίδη
– Χαιρετισμός δημάρχου Γλυφάδας, κ. Γεωργίου Παπανικολάου
– Παρουσίαση χορών από την Ένωση Ηπειρωτών Γλυφάδας «Η Πίνδος»
– Παρουσίαση χορών από τον Σύλλογο Κρητών «Δικταίοι – Καστρινοί»
– Παρουσίαση χορών από την Ένωση Ποντίων Αργυρούπολης
– Παρουσίαση χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λακώνων Γλυφάδας
– Παρουσίαση χορών από την Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας «Το Αργενόν»
– Παρουσίαση χορών από την Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία».

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με μουσική από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Γιάννης Ευφραιμίδης.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ «Η ΡΩΜΑΝΙΑ»
Πλατεία Πόντου (Κονίτσης)
Περιοχή Αγία Τριάδα, Γλυφάδα
Τ.Κ. 16674
Τηλ & Fax: 2109646087

5)  Παγκόσμια Γιορτή της Μουσικής στο… γρασίδι

Μελωδίες από όλο τον κόσμο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στον ομορφότερο Κήπο της Αθήνας θα ξετυλιχθεί ένα πολύχρωμο καλειδοσκόπιο με τραγούδια και συνθέσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με είσοδο ελεύθερη. Αυτό, στο πλαίσιο της παγκόσμιας Γιορτής της Μουσικής, μιας ψυχαγωγικής βραδιάς με ορχηστρικά και χορωδιακά κομμάτια, κλασικά έργα και άφρο-τζαζ δημιουργίες. Συμμετέχουν η παιδική χορωδία Polyphonica, η Kρατική Ορχήστρα Αθηνών και ο Βασίλης Γισδάκης. Η βραδιά θα κλείσει με το πάρτι των Happy Dog Project και την Esterina, τη special guest της μπάντας, πάντα σε… super groovy χορευτικό κλίμα! Η παγκόσμια Γιορτή της Μουσικής, κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, «είναι πλέον ένας καθιερωμένος διεθνής θεσμός που από το 1981 μέχρι σήμερα έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 700 πόλεις σε 120 χώρες».
Info

21 Ιουνίου 2015
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη , Αθήνα
Τηλ.: 2107282333
Στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ώρα: 20:00.

Τα σχόλια είναι κλειστά.