Ειδησεογραφικό site

«Πολιτικό σαμποτάζ» καταγγέλλουν «πηγές» του υπουργείου Ενέργειας για τις διακοπές ρεύματος σε μικροοφειλέτες

29

Το ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές για μικρές οφειλές προς τη ΔΕΗ αφήνουν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Ενέργειας, τονίζοντας ότι, «αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας».

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, έχουν υπάρξει καταγγελίες στο υπουργείο για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, για τις οποίες έχει ξεκινήσει διερεύνηση, ενώ η οδηγία που έχει δοθεί είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση. Επίκειται, πάντως, η κατάργηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού και αμέσως μετά η έναρξη συζητήσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων καταναλωτών για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων. Ζήτημα ημερών είναι και η υπογραφή της απόφασης με την οποία θεσπίζεται το μέτρο της λεγόμενης διακοψιμότητας που οδηγεί, επίσης, σε μείωση του κόστους για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.