Ειδησεογραφικό site

Ποιους συνάντησε ο Ευ. Βενιζέλος στη Βαρσοβία

224

Σειρά πολιτικών και διπλωματικών επαφών στη Βαρσοβία είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος συμμετέχει στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της Ημέρας της Ελευθερίας της Πολωνίας.

Ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να έχει σύντομες συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Συνεχάρη επίσης τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, εκ μέρους της Ελλάδας και της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακόμη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε επαφές με τον επικεφαλής της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίνι, με τον πρόεδρος της Αλβανίας, Μπ.Νισανί και τον πρόεδρο της Αυστρίας, Χ.Φίσερ, με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αριντς, της πορτογαλικής κυβέρνησης, Πάουλο Πόρτας, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θ. Γιάγκλαντ και μεγάλο αριθμό υπουργών Εξωτερικών.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των επαφών ήταν η επιλογή προσώπων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.