Ειδησεογραφικό site

Ποιος είναι ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος

251

 

Ο διακεκριμένος ογκολόγος και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μελέτιος – Αθανάσιος Δημόπουλος αναλαμβάνει υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, ακολουθώντας τη διαδρομή που είχε κάνει ο συνάδελφός του στην Ιατρική Σχολή κ. Χρήστος Κίττας τον Μάιο του 2012, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στην Αριστοτέλους ως υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμένου.

Ο 54χρονος ακαδημαϊκός δηλώνει έτοιμος να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα της υγείας στην κυβέρνηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του – με την ίδια θέρμη ανέλαβε τα ηνία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τον περασμένο Φεβρουάριο όπου εξελέγη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώνοντας το 57% των ψήφων.

Ο κ. Δημόπουλος, που ασκεί την ιατρική στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην αιματολογία – ογκολογία στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Είναι επίσης γιος του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2001) Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

Το ερευνητικό του έργο είναι πλούσιο, περιλαμβάνοντας περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, 17.000  βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων. Μάλιστα, στον πρόσφατο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, ο κ. Δημόπουλος συγκαταλέγεται στο 1% των επιστημόνων παγκοσμίως που γίνονται κυριολεκτικά και μεταφορικά σημείο αναφοράς για χιλιάδες επιστημονικές εργασίες

Τα σχόλια είναι κλειστά.