Ειδησεογραφικό site

Ποιος είναι ο Ελληνας καθηγητής που δολοφονήθηκε άγρια σε στάση μετρό του Λονδίνου

45

Σοκ έχει προκαλέσει η αποκάλυψη της ταυτότητας του Έλληνα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος σε στάση λεωφορείου έξω από το σταθμό μετρό Waterloo του Λονδίνου.

Πρόκειται για τον 43χρονο καθηγητή Χημείας Μενέλαο (Μελ) Αλυγιζάκη που εντοπίστηκε «βουτηγμένος» σε μια λίμνη αίματος τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στη Βρετανία.

Στο σημείο της επίθεσης κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, με τους νοσηλευτές όμως να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατο του άτυχου άνδρα. Ο θάνατος προκλήθηκε από σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η αστυνομία έχει συλλάβει ως ύποπτο για τη δολοφονία τον 30χρονο Μαρκ Πάτεν από το νότιο Λονδίνο. Τα κίνητρά του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Οι μαθητές του Κολεγίου Αθηνών συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση του θανάτου του δημιούργησαν στη μνήμη του σελίδα στο facebook, την οποία έχουν κατακλύσει με μηνύματα θλίψης.

Όλοι τους κάνουν λόγο για έναν πολύ γλυκό άνθρωπο, εξαιρετικό καθηγητή και επιστήμονα που έδειχνε στα παιδιά τον δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης.

Χαρακτηριστικά μια χρήστης έγραψε: «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος… Ακόμα θυμάμαι το κάθε τι που μας έλεγε… Ήταν ο καλύτερος καθηγητής που έχω δει στην ζωή μου σε είχε τον τρόπο του για όλα… Και πάντα με ένα χαμόγελο… Κρίμα, κρίμα, κρίμα που χάθηκε αυτή η ψυχή τόσο άδικα… Μακάρι να είναι καλά εκεί που είναι και να αναπαυτεί η ψυχούλα του…».

Ο Μενέλεαος Αλυγιζάκης ήταν καθηγητής θετικών επιστημών στο Κολέγιο Αθηνών και αλλού, με πλούσιο διανοητικό έργο. Σπόυδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο (1979-1987) και αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική. Εργάστηκε ως καθηγητής για χρόνια, διδάσκοντας Φυσική, Μαθηματικά, Χημεία και Πληροφορική σε σχολεία της Αθήνας αλλά και της Αγγλίας, όπως επίσης και σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια των δύο χωρών. Στο ενεργητικό του είχε θητεία στις Ουρσουλίνες, στο Κολέγιο του Γουεστμίνστερ, στο Κολέγιο του Γουίμπλεντον, στη Σχολή Λάτιμερ και σε πολλά άλλα, με τελευταίο το Κολέγιο Αθηνών.

Επίσης, είχε διδάξει σε μουσικές σχολές του Λονδίνου και άλλων βρετανικών πόλεων Τεχνολογία της Μουσικής, ενώ ο ίδιος συνέθετε μουσική. Διατηρούσε δικό του στούντιο τα τελευταία 25 χρόνια. Μιλούσε, εκτός από ελληνικά και αγγλικά, γαλλικά και βουλγαρικά, ενώ ήταν γνώστης και της νοηματικής γλώσσας. Αγαπούσε τα ταξίδια, το διάβασμα και τη γιόγκα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.