Ειδησεογραφικό site

Ποιος είναι ο γερμανός «αντάρτης» της Μέρκελ που λέει nein στους Έλληνες

42

Την Παρασκευή ετοιμάζεται να πει ένα ακόμη nein στην Bundestag για την παράταση της ελληνικού προγράμματος.

«Θα ήταν πράγματι έκπληξη να υποστηρίξω την παράταση της ελληνικής βοήθειας», υποστήριξε σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel o «αντάρτης» της Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, που τάσσεται κατά της παράτασης του ελληνικής βοήθειας.

Ο Μπόσμπαχ, ο οποίος έχει καταψηφίσει το πρώτο αλλά και το δεύτερο ελληνικό πακέτο βοήθειας,  έχει διαφορετική άποψη για το ελληνικό ζήτημα  από τα υπόλοιπα στελέχη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και δεν το κρύβει.Το γεγονός όμως ότι διαφοροποιείται από την θέση της Μέρκελ σε ότι αφορά την Ελλάδα, τον έπεισε ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αποχωρήσει από το κόμμα.

Ο Μπόσμπαχ είναι πατέρας τριών κοριτσιών και δηλώνει περήφανος για τις θυγατέρες του και δεν λέει όχι σε  οικογενειακή φωτογράφηση.  Λατρεύει το Καρναβάλι, δίνει πάντα το παρών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ρηνανίας- Βεστφαλίας απ΄όπου κατάγεται, του αρέσουν τα τηλεπαιχνίδια, μάλιστα έχει συμμετάσχει και ο ίδιος στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι : «Γίνε κι εσύ εκατομμυριούχος». Ο Μπόσμπαχ είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Κολωνίας με πτυχίο Οικονομικών και Νομικής και από το 1972 είναι μέλος των Χριστιανοδημοκρατών.

Για τον Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι αντιπαραγωγική.

Ο εκπρόσωπος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel», είχε δηλώσει πρόσφατα ότι, η Ελλάδα δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της υπό τους όρους του ευρώ.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Μπόσμπαχ μιλά ανοιχτά στα γερμανικά ΜΜΕ για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Ο καρκίνος του προστάτη του άλλαξε την ζωή του και,  όπως υποστηρίζει, είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους μέχρι τον Ιούνιο θα ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την πολιτική σκηνή της χώρας. Ο ίδιος, μάλιστα, έσπευσε να διαψεύσει τις Κασσάνδρες, σύμφωνα με τις οποίες μετά την αποχώρησή του από το κόμμα της Μέρκελ, θα βάλει πλώρη για το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία», ηγέτης του οποίου είναι ο φίλος του και πρώην αντάρτης της Μέρκελ, Μπερντ Λούκε

Τα σχόλια είναι κλειστά.