Ειδησεογραφικό site

«Ποδοσφαιριστής είναι, όχι φιλόσοφος» είπε ο πρόεδρος της Ουρουγουάης για τον Σουάρες που δαγκώνει

77

Στο πρόσωπο του προέδρου της χώρας βρήκε σύμμαχο ο Λουίς Σουάρες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης, την ώρα που το δάγκωμα που έριξε στον ιταλό ποδοσφαιριστή ενδέχεται να του κοστίσει τη συμμετοχή του στους επόμενους αγώνες του Μουντιάλ.

«Εμείς δεν τον επιλέξαμε διότι είναι ένας καλός φιλόσοφος ή ένας μηχανικός ή επειδή έχει καλούς τρόπους, αλλά διότι είναι ένας σπουδαίος παίκτης» δήλωσε ο Χοσέ Μουχίκα απηχώντας την άκρως προστατευτική στάση που υπάρχει στην Ουρουγουάη για τον λαμπρό αλλά με πολλές πτυχές επιθετικότητας ποδοσφαιριστή.

Πολλοί ουρουγουανοί πιστεύουν ότι ο διεθνής σάλος κατά του Σοάρες είναι άνευ προηγουμένου και κυρίως καθαρά υποκριτικός.

«Εγώ, δεν είδα κάποιο δάγκωμα, αλλά είδα να δίνουν μεταξύ τους πολλές κλωτσιές και χτυπήματα κάτι που μπορεί να συμβεί» δήλωσε ο Μουχίκα.

Αλλά και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης Ντιέγκο Λουγκάνο, σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Νατάλ της Βραζιλίας μετά από την προπόνηση της ομάδας, ήταν εξίσου προστατευτικός με τον Σουάρες αντιμετωπίζοντας ερωτήσεις άγγλου δημοσιογράφου.

«Είναι σαφές ότι ο θρίαμβος της Ουρουγουάης δεν σας κάνει ευτυχισμένο, είναι προφανές στο πρόσωπό σας» είπε ο Λουγκάνο.

Ο παίκτης της Λίβερπουλ έχει τιμωρηθεί δύο φορές στο παρελθόν για δάγκωμα σε ποδοσφαιρικό του αντίπαλο αλλά και για ρατσισμό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.