Ειδησεογραφικό site

Ποίημα την στέλνει δικαστήριο

31

Η 26χρονη Merve Büyüksaraç, που εξελέγη Μις Τουρκία το 2006, δεν περίμενε ότι ανεβάζοντας στο Instagram ένα σατιρικό ποίημα για τον πρόεδρο Ερντογάν θα έβρισκε τον μπελά της…

Η Μις Τουρκία του 2006 Merve Büyüksaraç οδηγήθηκε στον ανακριτή στις 14 Ιανουαρίου κατηγορούμενη ότι με το σατιρικό ποίημα που ανέβασε στο Instagram για τον πρόεδρο Ερντογάν τον προσέβαλε. Η νεαρή κοπέλα πήρε το ποίημα από το εβδομαδιαίο τουρκικό σατιρικό περιοδικό Uykusuz και θέλησε να το μοιραστεί με τους φίλους της χωρίς να φαντάζεται τις συνέπειες.

Η 26χρονη είπε κατά την διάρκεια της ανάκρισης ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλει τον πρόεδρο της χώρας και ο μόνος λόγος που ανέβασε το ποίημα ήταν επειδή το βρήκε αστείο. Η ίδια συμπλήρωσε ότι ένας από τους φίλους της την προειδοποίησε ότι τέτοια δημοσιεύματα επισύρουν ποινικές διαδικασίες στην Τουρκία και εκείνη διέγραψε το ποίημα λίγο αργότερα.

Το επίμαχο ποίημα έχει τίτλο «The Master’s poem» και σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο σατιρίζει τον Ερντογάν παραφράζοντας στίχους από τον εθνικό ύμνο της χώρας.

Η Büyüksaraç αφέθηκε προς το παρόν ελεύθερη με την υποχρέωση να παρουσιάζεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ εις βάρος της εκκρεμεί δίκη.

Χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν για το θέμα ότι «όποιος ανεβάζει αυτό το ποίημα είναι σαν να παίζει με την φωτιά».

nbbbb

Τα σχόλια είναι κλειστά.