Ειδησεογραφικό site

«Πλημμύρισε» από πρόσφυγες η Ειδομένη – Δέκα λεωφορεία την ώρα φτάνουν στα σύνορα

79

Ούτε για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα προβλήματα υγείας τους δεν σταματούν οι πρόσφυγες το ταξίδι τους για την κεντρική Ευρώπη, ενώ αυτές τις μέρες, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ, σημειώνεται ρεκόρ προσέλευσης και διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, στο ύψος της Ειδομένης.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, «από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, 80 λεωφορεία καταφθάνουν στην περιοχή ανά 8ωρο!».

«Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, έχει πολλαπλασιασθεί ο χρόνος αναμονής για να διέλθουν στην ΠΓΔΜ που φτάνει πλέον τις 6 με 7 ώρες» εξήγησε, σημειώνοντας ότι είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη τους να φτάσουν γρήγορα στον προορισμό τους που δεν δέχονται ιατρικές υπηρεσίες ή προτεινόμενη, αναγκαία νοσηλεία που ενδέχεται να τους καθυστερήσει.

«Διαχειρίσιμη» χαρακτηρίζει πάντως την κατάσταση -μέχρι τώρα- ο Αλέξανδρος Βούλγαρης από την Ύπατη Αρμοστεία, διευκρινίζοντας βέβαια ότι σε αυτό βοηθάει και το γεγονός ότι οι αρχές της γειτονικής χώρας «περνούν» ομάδες των 50-60 ατόμων ανά δεκάλεπτο.

«Ευελπιστούμε ότι σε ένα διήμερο θα έχουμε επανέλθει σε μια ‘κανονικότητα’ γιατί τώρα προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις αφίξεις 4 ημερών» κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.