Ειδησεογραφικό site

Πλήρωσε τα γράμματα …ακριβά!

44

Με φυλάκιση έξι μηνών και πρόστιμο 4.500 δολαρίων, τιμώρησε δικαστήριο της γαλλικής πόλης Thionville, έναν 62χρονο ταχυδρόμο ο οποίος επί χρόνια έκλεβε τις επιστολές και τις καρτ- ποστάλ των πολιτών. Ο ταχυδρόμος, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, είχε κρύψει στην σοφίτα του σπιτιού του 13.694 επιστολές και 6.000 καρτ ποστάλ που βρέθηκαν σε έρευνα της αστυνομίας.

Παρόλο που οι αρχές είχαν στρέψει τις υποψίες τους στο πρόσωπό του για την απώλεια των επιστολών δεν είχαν στοιχεία για να τον συλλάβουν, μέχρι που έβαλαν μια ουσία που βάφει τα χέρια και τα ρούχα σε επιστολή, έτσι ώστε να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρω.

Η δίκη του 62χρονου άνδρα έγινε την περασμένη Τρίτη και ο συνήγορος του ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του πάσχει από «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή αποθησαύρισης» και κάθε γράμμα ή καρτ ποστάλ που τον γοήτευε με το σχήμα ή το χρώμα του, ήθελε να το αποκτήσει, ακριβώς όπως κάνουν και οι καρακάξες με ό,τι λάμπει!

Όμως, η συνήγορος των γαλλικών ταχυδρομείων δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος έκλεβε και επιστολές με χρήματα τα οποία χρησιμοποιούσε για να βάζει βενζίνη.

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.