Ειδησεογραφικό site

Πλήθος κόσμου στο τελευταίο αντίο στον Μένη Κουμανταρέα (Φωτο)

79

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, για να πει το τελευταίο αντίο στο συγγραφέα, ο ξαφνικός χαμός του οποίου σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα. Απλοί πολίτες, διανοούμενοι, φίλοι και συγγενείς του Μένη Κουμανταρέα είπαν το ύστατο χαίρε, με ένα γιατί ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους.

Η τελευταία σελίδα της ζωής του συγγραφέα βάφτηκε με αίμα, αφού ο Μένης Κουμανταρέας τα ξημερώματα του Σαββάτου βρέθηκε δολοφονημένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στον 4ο όροφο επί της οδού Ζακύνθου, στον αριθμό 3.

Το γνωστό συγγραφέα αποχαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Δένδιας, ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Άλκη Ζέη, ο Βασίλης Βασιλικός, η Κική Δημουλά, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Γρηγόρης Βαλιανάτος, ο Γιώργος Χρονάς και ο στενός φίλος και συνεργάτης του συγγραφέα Θάνος Φωσκαρίνης, που ήταν ο άνθρωπος που τον βρήκε νεκρό.

Στεφάνια, μεταξύ άλλων, έστειλαν ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Χριστίνα Τσάκωνα, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του Κουμανταρέα, ο συγγραφέας έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι και στην κοιλιά.

Ο δολοφόνος του Μένη Κουμανταρέα, αφού τον χτύπησε βάναυσα, τον στραγγάλισε με τα χέρια του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.