Ειδησεογραφικό site

ΠΙΣ: Ελλείψεις 6.000 γιατρών λόγω μείωσης δαπανών

33

«Τα νοσοκομεία έχουν ερημοποιηθεί, λόγω των τεράστιων κενών σε προσωπικό και της μείωσης των δαπανών. Πολλά τμήματα δεν μπορούν να εφημερεύουν. Τα ταμεία των νοσοκομείων έχουν αδειάσει και επεμβάσεις ακυρώνονται λόγω των ελλείψεων». Τη δραματική αυτή εικόνα των μονάδων ΕΣΥ μεταφέρουν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, Γιάννης Μπασκόζος, Δημήτρης Βαρνάβας, Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, με αφορμή τον υπό ψήφιση προϋπολογισμό του 2015.

Σύμφωνα με τον ΠΙΣ, σήμερα από το ΕΣΥ λείπουν τουλάχιστον 6.000 γιατροί, με τα κενά να είναι ιδιαίτερα εμφανή σε όλη τη χώρα. Είναι ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο Άμφισσας, η ορθοπεδική, γυναικολογική, ουρολογική και ΩΡΛ κλινική, η μονάδα τεχνητού νεφρού, η αιμοδοσία, το μικροβιολογικό, πνευμονολογικό και οδοντιατρικό τμήμα έχουν μείνει με έναν γιατρό, στο νοσοκομείο Λιβαδειάς έκλεισαν το πνευμονολογικό, οφθαλμολογικό, νευρολογικό, δερματολογικό, στο γενικό νοσοκομείο Καρδίτσας, η μονάδα τεχνητού νεφρού με 60 ασθενείς έμεινε χωρίς νεφρολόγο, και στο νοσοκομείο Δράμας έκλεισε η ΜΕΘ.

Ο κ. Βαρνάβας αμφισβήτησε ευθέως τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για προσλήψεις το 2.500 γιατρών το 2015, σημειώνοντας ότι δεν έχουν εγγραφεί κονδύλια στον προϋπολογισμό.

Πηγή: Καθημερινή

Τα σχόλια είναι κλειστά.