Ειδησεογραφικό site

Πιπιλή στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: «Ο λαϊκισμός που εκπροσωπεί ο Γιακουμάτος δεν είναι γνώρισμα της Νέας Δημοκρατίας»

32

«Με ικανοποιεί η επιλογή του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, γιατί σηματοδοτεί το τέλος της υπερφορολόγησης της αστικής περιουσίας», δήλωσε η βουλευτίνα της Ν.Δ., Φωτεινή Πιπιλή, στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 με τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.

Χαρακτηρίζοντας ωστόσο «λαϊκιστή» τον κ. Γιακουμάτο η κ. Πιπιλή απείλησε ότι «όσοι στην νέα κυβέρνηση θα ενδώσουν στον λαϊκισμό θα μας βρουν απέναντί τους, όλους εμάς τους βουλευτές της Ν.Δ. που στηρίξαμε το επίπονο πρόγραμμα για όλους. Ξεκαθαρίζω ότι εγώ ως βουλευτής θα στηρίξω μόνο τις μεταρρυθμίσεις, κι όχι τον λαϊκισμό».

Και σημείωσε: «Η Ν.Δ. δεν είναι ένα κόμμα με δεινόσαυρους και συντηρητικούς. Είναι ένα ευρύ κόμμα κι αυτός ο λαϊκισμός την κατέστρεψε και επί Κώστα Καραμανλή. Δεν υπήρχε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε ο μεσαίος χώρος με κεντρώες και φιλελεύθερες τάσεις.

Σχετικά με την φοροδιαφυγή η κ. Πιπιλή τόνισε πως πρέπει να είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. «Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Η κοινωνία δέχτηκε προσωρινά την σφαγή σε μισθούς και συντάξεις και την υπερφορολόγηση και τώρα πια δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Δεν προτείνω να κάνουμε κυνήγι μαγισσών και να στέλνουμε κόσμο στις φυλακές για τα μάτια του κόσμου. Χρειάζεται συστηματική δουλειά. Γίνονται βήματα, αλλά πρέπει να επισπευτούν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.