Ειδησεογραφικό site

Πιο συμπαθής ο Τσακαλώτος από τον Βαρουφάκη, λέει το Reuters

35

Τον ανασχηματισμό της κυβερνητικής ομάδας που διαπραγματεύεται με τους εταίρους και την αναβάθμιση του ρόλου του υπ. Εξωτερικών σχολίασε το πρακτορείο Reuters τονίζοντας πως ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο συμπαθής σε σχέση με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο άρθρο σημειώνεται πως η αναδιάρθρωση της ομάδας οφείλεται στη  σκληρή κριτική που δέχθηκε, ο υπ. Οικονομικών, κατά τη διάρκεια του Eurogroup στη Ρίγα την περασμένη εβδομάδα.

Ο ρόλος συντονιστή για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, σημαίνει, σύμφωνα με το πρακτορείο, ότι «ο έχων σπουδάσει στην Οξφόρδη οικονομολόγος και καθηγητής, τον οποίο οι εταίροι της Ελλάδας συμπαθούν για τους χαμηλούς του τόνους» θα έχει πλέον πιο ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές.

Όπως αναφέρει το Reuters το γεγονός ότι γ.γ. Δημοσιονομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Θεοχαράκης, ανέλαβε να εκπονήσει σχέδιο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας ως βάση για τη συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούνιο είναι ένα σημάδι υποβάθμισης του ρόλου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.