Ειδησεογραφικό site

Πιο αισιόδοξοι οι επιχειρηματίες στην Αθήνα σύμφωνα με έρευνα

46

Η συγκρατημένη αισιοδοξία των επιχειρηματιών αλλά και το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας αποτυπώνονται σε μελέτη της ICAP για τις αθηναϊκές επιχειρήσεις, η οποία παρουσιάστηκε σε ημερίδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων.

Ειδικότερα, ως μεγαλύτερο πρόβλημα αναδεικνύεται η έλλειψη ρευστότητας, ωστόσο οι επιχειρηματίες δηλώνουν τη συγκρατημένη αισιοδοξία τους. Επίσης, σημάδι ανακοπής της ύφεσης θεωρείται το γεγονός ότι μεταξύ 2012 και 2013 οι ζημιές που κατέγραψαν οι εταιρείες (ΟΕ, ΑΕ και ΕΠΕ) στην περιοχή της Αθήνας μειώθηκαν από το 1 δισ. ευρώ στα 500 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην ημερίδα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε την προτεραιότητα του δήμου στη δημιουργία προϋποθέσεων για οικονομική ανάκαμψη και δημιουργία θέσεων εργασίας στην πόλη της Αθήνας. Ο κ. Καμίνης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από πέντε μήνες, επιδιώκεται η έμπρακτη στήριξη στις αθηναϊκές επιχειρήσεις, στην σκληρή προσπάθειά τους να σταθούν στα πόδια τους.

Οι δείκτες επιχειρηματικών προσδοκιών, καταναλωτικής εμπιστοσύνης και οικονομικού κλίματος παρουσιάζουν μικρή ανάκαμψη, σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έγινε για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις πρώτες θετικές ενδείξεις, για την εντυπωσιακή αύξηση της τουριστικής κίνησης και στην Αθήνα. Δεσμεύτηκε δε ότι με κεντρικό μηχανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας το ΚΣΕ, η δημοτική αρχή θα συνεχίσει τις προσπάθειές της σε βάθος χρόνου, συνεργαζόμενη με τα Πανεπιστήμια και άλλους θεσμικούς φορείς για να βοηθήσει νέους ή επίδοξους επιχειρηματίες να σταθούν στα πόδια τους, αλλά και για να προσελκύσει η Αθήνα και ξένους επενδυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ICAP, Νικήτας Κωνσταντέλλος, ανέφερε από την πλευρά του πως «η αρνητική συγκυρία έχει επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την επιχειρηματικότητα στην Αθήνα, όπως καταγράφεται σε οικονομοτεχνική μελέτη της ICAP Group, καθώς το διάστημα 2012-13 σημειώνεται μείωση κατά 2,3% στον κύκλο εργασιών (9,4 δισ. ευρώ) και υψηλός βαθμός συγκέντρωσης με το 5,6% των εταιρειών να διαμορφώνει το 70% του συνολικού Κύκλου Εργασιών».

«Σε αυτό το κομβικό σταυροδρόμι για τη μετεξέλιξη της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα η ICAP Group AE και η ICAP Advisory AE ως ανάδοχος κοινοπραξία για τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη και αξιόπιστη πληροφόρηση στις επιχειρήσεις του Δήμου καθώς και σε υποψήφιους επενδυτές από το εξωτερικό, στο πλαίσιο στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Αθήνα», πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.