Ειδησεογραφικό site

Πικρές αλήθειες για τον… κεντρώο Αλέξη

53

Του Αβέρκιου Λουδάρου

Όλα όσα λέγονται και γράφονται περί στροφής, και μάλιστα προς όφελος της χώρας, του ΣΥΡΙΖΑ προς το πολιτικό κέντρο, αποτελούν πομφόλυγες. Απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα και ειδικά από τις συνθήκες που επικρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο συγκεκριμένος κομματικός σχηματισμός δεν υπάρχει περίπτωση και δυνατότητα να μετακινηθεί προς το κέντρο.

Ο Τσίπρας και οι συν αυτώ ανακάλυψαν την ύπαρξη του κέντρου, όταν διαπίστωσαν ότι η εκλογική τους οροφή είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών που δεν τους δίνει καμία δυνατότητα να βρεθούν καβάλα στο άλογο, να νικήσουν σε εθνικές εκλογές και να σχηματίσουν κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας.

Προς το κέντρο δεν μπορούν να μετακινηθούν για διάφορους λόγους. Ο πρώτος είναι οι συνιστώσες με τα κομμουνιστογενή στελέχη που περιμένουν επανάσταση και επικράτηση του μπολσεβικισμού. Ο δεύτερος είναι η μεγάλη εσωκομματική ομάδα των δραχμολάγνων, εκείνων που οραματίζονται την επιστροφή στη δραχμή και τη δημιουργία μίας κλειστής κοινωνίας και οικονομίας.

Ένας επίσης πολύ σημαντικός λόγος είναι ότι δεν έχουν το πολιτικό κέντρο στο DNA τους. Είναι αριστεριστές, τελεία και παύλα. Θυμηθείτε με ποια κόμματα συνομιλούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ποιοι είναι οι θιασώτες του ΣΥΡΙΖΑ και σε ποιους απευθύνεται ο Τσίπρας στα ταξίδια του.

Το να έχουν στις τάξεις τους ορισμένα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, δεν τους καθιστά αυτομάτως κεντρώους. Ούτε θα αλλάξει την αριστερίστικη ταυτότητά τους εάν ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα ΠΑΣΟΚογενή στελέχη. Η πολιτική και οι προτάσεις, οι θέσεις και η ρητορική δίνουν ταυτότητα όχι τα πρόσωπα. Η ένταξη ορισμένων στελεχών που γνωρίζουν ότι σε άλλον πολιτικό σχηματισμό δεν θα έχουν τύχη, δεν μπορεί να αλλάζει τη φυσιογνωμία και την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου το 80-81 για να διαμορφώσει πλειοψηφικό ρεύμα δεν μετρούσε κουκιά. Δεν σκεφτόταν τι του λείπει από αριστερά, κέντρο και δεξιά για να το υφαρπάξει και να γκρεμίσει τη Βαστίλη. Έδωσε όραμα και προοπτική. Αυτό πώς μπορεί να το κάνει ο Τσίπρας που έχει παραστάσεις μόνο από τη θέση του προέδρου του 15μελούς του Πολυκλαδικού Λυκείου Αμπελοκήπων;

Τα σχόλια είναι κλειστά.