Ειδησεογραφικό site

Πεταλωτής: Να σταματήσει το παραμυθάκι ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Παπανδρέου

50

Ευθύνες σε συγκεκριμένους βουλευτές για την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου καταλόγισε ο Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για πιέσεις που ασκήθηκαν για την ανατροπή του πρώην Πρωθυπουργού.

«Όταν η ψήφος εμπιστοσύνης συγκεκριμένων βουλευτών του, κρίσιμων στον αριθμό που έχανε τη κυβερνητική πλειοψηφία, ήταν ότι «δίνω ψήφο εμπιστοσύνης υπό τον όρο ότι θα παραιτηθείς από Πρωθυπουργός» μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα, είναι ανατροπή», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Ακόμη, διεμήνυσε πως επιθυμεί την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο υπογραμμίζοντας πως η έρευνα θα πρέπει να επεκταθεί και στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.

«Να σταματήσει όλο αυτό το παραμυθάκι ότι στο μνημόνιο μας έβαλε ο Παπανδρέου. Στο μνημόνιο μπήκαμε γιατί η χώρα χρεοκοπούσε και από τις παθογένειες του παρελθόντος αλλά, κυρίως, από το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της κυβέρνησης Καραμανλή 2004-2009. Να έρθει ο κ. Τσίπρας να το κάνει αλλά να μη μας λέει ότι ξεκίνησε η ιστορία της χώρας το 2009», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Παράλληλα, ο κ. Πεταλωτής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» θα μπει στη Βουλή στις επερχόμενες εκλογές. «Εννοείται ότι θα έχουμε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι η πολιτική χροιά που θα θέσουμε στην πολιτική ζωή της χώρας θα είναι πολύ σημαντική», είπε χαρακτηριστικά.

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι μια πρωτοβουλία, η οποία πηγάζει από την ανάγκη των δημοκρατικών πολιτών της χώρας να υπάρξει επιτέλους έκφραση του μεγάλου δημοκρατικού χώρου» τόνισε ο κ. Πεταλωτής σε άλλες δηλώσεις του.

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι πραγματικότητα. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη κόμμα, όπως είπε ο Γιώργος Παπανδρέου. Αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος κοιτάζουμε μπροστά, κοιτάζουμε ευθεία. Πιστεύω ότι η δυναμική, η οποία δείχνει να υπάρχει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, θα είναι καταλυτική για τα πράγματα της χώρας, αλλά και για τη δημοκρατική παράταξη. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να είμαστε θετικοί στην πορεία της χώρας και στον δημοκρατικό κόσμο» σημειώνει ο κ. Πεταλωτής.

Πηγή: protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.