Ειδησεογραφικό site

Περήφανοι: Μπουφάν, κασκόλ και σακάκια μας λένε διεφθαρμένους Έλληνες

36

Του Δημήτρη Παφίλα

Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αλλάξει η ατζέντα στην Ευρώπη απο τον Σύριζα είπε ο πρωθυπουργός.

Τω όντι. Άλλαξε ήδη η ατζέντα του Σύριζα καθώς εγκαταλείφθηκε το αίτημα της διαγραφής χρέους – ως διαπραγματευτικό όπλο όταν θα ξεκινήσουσε η συζήτηση. Άλλαξε η θέση του για τις ιδιωτικοποιήσεις που δεν πειράζει, το ΤΑΙΠΕΔ και έπεται συνέχεια.

Το στραγγάλισμα του λαιμού μας απο την ΕΚΤ ηταν επίσης απλό : Αν θέλετε τα ευρωπαϊκα λεφτά θα προχωρήσετε στις δεσμεύσεις που πήρατε.

Μέσα σε μια εβδομάδα επαφών στην Ευρώπη οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης – με κασκόλ,  δερμάτινα μπουφάν, σακάκια χωρις γραβάτα – ενημέρωναν τους ξένους επίσημους  ότι, οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους, είναι διεφθαρμένοι.

Και για να πείσουν τους συνομιλητές τους λένε“ Εμείς θα συλλέξουμε τους φόρους καλύτερα”

Να με συγχωρείτε, αλλά αυτές οι αναφορές στο εξωτερικό δεν σε γεμίζουν περηφάνια. Ποιοί είναι οι γερμανοτσολιάδες λοιπόν  ; Και οι περισσότεροι απο εσας θυμάστε την ίδια εκστρατεία απο τον ανεκδιήγητο πρώην πρωθυπουργό το 2009 που μιλούσε πάλι για διεφθαρμένους. Όπως ρώτησε χαρακτηριστικά Γάλλος δημοσιογράφος τον υπουργό οικονομικών “Μιλήσατε με τον κ. Βαρουφάκη για την φορολογία εφοπλιστών, της εκκλησίας, των άσων της διαφθοράς και άλλων ; ” Ουδόλως μας ενδιαφέρει για τους εφοπλιστές ή αν είναι ανίκανο το κράτος να εντοπίσει τους φόρους τους. Η ουσία, είναι, πως για μια ακόμη φορά οι Έλληνες αναφέρονται ότι, δεν πληρώνουν τους φόρους. Κι αυτό ακούγεται συνεχώς σ όλο τον κόσμο. Μαζί με τις εικόνες όπου οι υπουργοί περιδιαβαίνουν ως επαίτες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης. Διεφθαρμένοι Έλληνες φορολογούμενοι λοιπόν και υπουργοί που χάνουν τις βαλίτσες.

Ανεξάρτητα λοιπόν της ρητορικής του πρωθυπουργού για ιστορικές ημέρες, χαμόγελα κα, η σκληρή πραγματικότητα  είναι πως έρχονται νέοι φόροι για την μεσαία τάξη. Διότι όλοι γνωρίζουν πως οι πλούσιοι διαθέτουν περισσότερους λογιστές και έχουν κάνει τους λογαριασμούς τους. Η συμφωνία, λοιπόν με τους ξένους θα έλθει αλλά το τίμημα θα είναι ακριβό και πάλι.

Αναδημοσίευση από protothema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.