Ειδησεογραφικό site

Πενταπλασιάστηκαν οι αφίξεις μεταναστών φέτος!

35

Πενταπλασιασμό των παράνομων μεταναστών το α’ επτάμηνο του 2015 συγκριτικά με το αντίστοιχο του 2014 δείχνουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με αυτά, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2015 συνελήφθησαν 156.726 μη νόμιμοι μετανάστες όταν ο αντίστοιχος αριθμός του 2014 ήταν 32.070! Την ίδια ώρα το α’ επτάμηνο του έτους συνελήφθησαν από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές 727 διακινητές έναντι 637 του 2014.

Εκεί που πραγματικά τα νούμερα εντυπωσιάζουν είναι στην αλλαγή των σημείων εισόδου στη χώρα μας καθώς φέτος οι 126.250 μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας από τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν 8.738. Από το σύνολο των μεταναστών η συντριπτική πλειονότητα 88.264 είναι από τη Συρία, οι 32.414 από το Αφγανιστάν, οι 9.445 από το Πακιστάν, οι 5.421 από το Ιράκ.

Αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές

Τις τελευταίες εβδομάδες επικρατούν συνθήκες ασφυξίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου και από την ραγδαία αύξηση των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στη χώρα. Οι ροές αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο καθώς από τον Φεβρουάριο που εφαρμόστηκε η νέα μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας συνελήφθησαν περισσότεροι από 55.000 λαθρομετανάστες παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά 469%. Μάλιστα υπάρχουν περιοχές της χωράς όπως τα ακριτικά Δωδεκάνησα που η αύξηση εκτινάχθηκε στο 1251%.

Παράλληλα έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι πληροφορίες από την FRONDEX ότι τα σύνορα Σερβίας – Ουγγαρίας πέρασαν εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες οι οποίοι είχαν μπει στην ελληνική επικράτεια από τη Μυτιλήνη και τα άλλα ακριτικά νησιά.  Πριν λίγες ημέρες τα Σκόπια προχώρησαν σε αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη χώρα μας γεγονός που προκάλεσε τον εγκλωβισμό εκατοντάδων μεταναστών στα βόρεια σύνορα μας.

Αξίζει να επισημανθεί πως στην Τουρκία, την Ελλάδα, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία και την Ιταλία τα δέκα μεγάλα κυκλώματα διαθέτουν κεκαλυμμένα γραφεία και τοπικούς αντιπροσώπους που αναλαμβάνουν να κρύψουν και να τακτοποιήσουν τις πρώτες ημέρες τους παράνομους μετανάστες. Πέρυσι για παράδειγμα, είχαν εγκλωβιστεί στην Ουγγαρία 40.000 μετανάστες από τις χώρες της Ασίας, τα ονόματα και στοιχεία των οποίων έδειξαν ότι είχαν περάσει από τη χώρα μας.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.