Ειδησεογραφικό site

Παύλος Χαϊκάλης: Το χρήμα, οι γυναίκες και τα… ένσημα

205

Του Δημήτρη Νικολάου

«Έχω 35 χρόνια ένσημα! Σε αυτούς που κοροϊδεύουν και γελάνε, έχω να απαντήσω ότι τουλάχιστον, και όταν τους έκανα μέσα από τη δουλειά μου να γελούν, κάτι καλό τους έμεινε στο τέλος…» είχε απαντήσει ο Παύλος Χαϊκάλης, στη θύελλα ειρωνικών σχολίων που ακολούθησε την υπουργοποίησή του. Ο νέος υπουργός Ασφαλίσεων δεν έχει δώσει ακόμα δείγματα κυβερνητικής γραφής. Η πορεία του, όμως, στην πολιτική δεν ήταν ποτέ «ίσια γραμμή», ώστε να ελπίζουμε περισσότερο σε «κάτι καλό στο τέλος» αντί για μια ακόμα… φαρσοκωμωδία.

ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ «ΦΙΛΑΡΓΥΡΟ»

Στο θεατρικό σινάφι σπάνια ακούς καλά λόγια πίσω από την πλάτη επιτυχημένων ηθοποιών. Έτσι και για τον Παύλο Χαϊκάλη αφού εκθειάσουν το ταλέντο και την εργατικότητά του, πολλοί προσθέτουν την υπερβολική αγάπη του για το χρήμα, που θα τον έκανε ιδανικό πρωταγωνιστή του «Φιλάργυρου» του Μολιέρου. «Είχε φτάσει στο σημείο να δεχτεί να παίξει τον ρόλο ενός εμετικού παιδεραστή, που προσπαθούσε να παρασύρει αγοράκια για να τα βιάσει» λένε, θυμίζοντας την πραγματικά (τουλάχιστον) αντιαισθητική ταινία «Λουκουμάδες με μέλι», που θα μπορούσε να είχε καταστρέψει την καριέρα του, αν δεν είχε αγνοηθεί επιδεικτικά από το κοινό.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΛΑΚΗ

Ο Χαϊκάλης γνώρισε απότομα επιτυχία ως «γκρινιάρα (και σεξουαλική) γριά» στους «δέκα μικρούς Μήτσους» του Λάκη Λαζόπουλου και έσπευσε αμέσως να εξαργυρώσει την επιτυχία και να ισοφαρίσει τη «μετρημένη» ως τότε ζωή του με μία σειρά διαφημίσεων, η οποία, όμως, προκάλεσε τη μήνι του Λαζόπουλου. Ο τελευταίος έφτασε μέχρι τα δικαστήρια για την παράνομη, εμπορική χρήση του χαρακτήρα. Για περισσότερο από μία δεκαετία οι δύο άνδρες δεν μιλιόντουσαν, μέχρι που τους ένωσε η πολιτική και ο κοινός στόχος να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με την περίφημη φαρσο- τραγωδία της «δωροδοκίας»…

Η ΦΑΡΣΟ… ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Με την τεχνική βοήθεια του Λαζόπουλου, ο Χαϊκάλης μόνταρε μία συνομιλία, στην οποία εμφανιζόταν κάποιο πρώην στέλεχος των ΑΝΕΛ να του προτείνει πολλά χρήματα, για να ψηφίσει υπέρ του προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην πάμε σε πρόωρες εκλογές. Η… καταγγελία από τον Χαϊκάλη και τον Καμμένο έγινε, αφού ο ηθοποιός διαπίστωσε ότι μαζί με αυτόν κατέγραφε τη συνομιλία κι εκείνος ο οποίος του πρότεινε τα χρήματα και ήταν έτοιμος να τη δημοσιοποιήσει, ώστε να δείξει την… πολιτική σκέψη του βουλευτή των ΑΝΕΛ. Η υπόθεση κατέληξε στη δικαιοσύνη και από εκεί στο συρτάρι ως στερούμενη σοβαρότητας και αδυναμία να βρεθεί αν προτεινόταν χρηματισμός στον βουλευτή ή ο βουλευτής ζητούσε απελπισμένα κάποιον να πουλήσει την ψήφο του…

TO ΤΡΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ;

Δύο διαζύγια κι έναν θυελλώδη έρωτα με την αστυνομικό του, περιλαμβάνει η δημόσια εξομολογούμενη προσωπική ζωή του Παύλου Χαϊκάλη και σε αυτή θα μείνουμε, καθώς δεν μας ενδιαφέρουν οι «ροζ» πτυχές των πρωταγωνιστών μας: «Ο πρώτος γάμος έγινε λόγω της εγκυμοσύνης… Δεν ήταν κάτι που είχαμε αποφασίσει, αλλά δεν ήθελα ούτε να το ρίξει ούτε να μην αναλάβω τις ευθύνες μου. Ήξερα ότι δεν ταιριάζαμε, αλλά ήμουν πολύ εντάξει με τη συνείδησή μου. Τη δεύτερη φορά, στον δεύτερο γάμο μου, καταλήξαμε σαν… αδέρφια. Δεν έχω χωρίσει άσχημα ούτε λόγω απιστίας. Δεν μου αρέσει να αδικώ την επιλογή μου»…

Τα τελευταία χρόνια είναι ζευγάρι με την αρχιφύλακα Μαρία Λύκου, η οποία έχει αποσπαστεί από το αεροδρόμιο, όπου υπηρετούσε, στο πολιτικό του γραφείο. Ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο για ένα ακόμα στεφάνι: «Αν συμβούν οι προϋποθέσεις ναι και τρίτο και τέταρτο, δεν λέω όχι σε έναν ακόμα γάμο».

ΠΟΡΝΕΣ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ… ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Λάτρης του ωραίου φύλου, ο Παύλος Χαϊκάλης έχει ολοκληρωμένη άποψη: «Ποτέ δεν πίστευα ότι η γυναίκα είναι δοχείο ηδονής. Είμαι υποστηρικτής της γυναικείας ψυχολογίας, θεωρώ ότι εκπέμπει μόνο καλά. Εγώ που είμαι από την επαρχία και έχω πάει σε οίκο ανοχής, εκεί μάθαινες τα πρώτα αντριλίκια, είχα συνομιλήσει με ιερόδουλες και η απαξίωσή τους με πειράζει, καθώς κάνουν μεγάλη προσφορά, γιατί κανείς δεν κοιτάει την ψυχή αλλά μόνο το επιδερμικό κομμάτι. Υπάρχουν έξω από τα πορνεία γυναίκες που φτηναίνουν από μόνες τους και έχω τις πόρνες σε πολύ ψηλότερο επίπεδο από κάποιες κυρίες…». («Secret»)

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Τον Φεβρουάριο του 2014 έσκασε η «βόμβα» φοροδιαφυγής 55.000 ευρώ, την οποία ο βουλευτής χειρίστηκε με τη γνωστή δικαιολογία της… αμέλειας: «Είχα λάβει δύο επιταγές της τάξεως των 20.000 και 25.000 ευρώ, όμως η συμφωνία με τη διαφημιστική εταιρεία δεν προχώρησε κι έτσι ξέχασα να κόψω το παραστατικό. Φταίω κι εγώ, καθώς εκείνη την περίοδο είχα μεγάλο φόρτο εργασία και το παρέλειψα, όπως και η εταιρεία που το αμέλησε. Το ξεχάσαμε αμφότεροι, εκεί έγκειται το λάθος… Φοροδιέφυγα και συνίσταται αδίκημα, όμως δεν ενέχεται σκοπιμότητα σε αυτή μου την κίνηση. Ό,τι έγινε, έγινε εκ παραδρομής». («ΣΚΑΪ»)

ΑΣΤΡΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΜΑΛΩΝΕΤΕ!

Πριν μερικά χρόνια είχε κάνει αίσθηση η δημόσια παραδοχή του ότι ασχολείται με την αστρολογία. Όταν είχε ερωτηθεί αν συμβουλεύεται τα άστρα για να παίρνει αποφάσεις, είχε απαντήσει: «Τις ενδείξεις ναι. Δεν πρέπει να είμαστε εξαρτημένοι, γιατί υπάρχουν και πολλά πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αλλά η αστρολογία έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον σαν έρευνα και νομίζω ότι είναι πολύ ωραίο να ψάχνεις να βρεις τις αιτίες και πάνω από όλα να ερμηνεύεις και να φιλοσοφείς τη ζωή μέσα από αυτή τη ματιά… («Κόσμος του Επενδυτή»).

Τα σχόλια είναι κλειστά.