Ειδησεογραφικό site

Παυλόπουλος: Τέτοια ροή μεταναστών δεν έχει ξανασυμβεί

30

 

Την ανησυχία του για προσφυγικό κύμα των τελευταίων ημερών εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σήμερα το πρωί, μιλώντας για μια δραματική και πρωτοφανή κατάσταση στα νησιά. Ο κύριος Παυλόπουλος σε συνάντηση που είχε με τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι δεν θυμάται ο ίδιος κάτι παρόμοιο «ούτε τον καιρό που αντιμετωπίσαμε το ζήτημα στην Κυβέρνηση Καραμανλή». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπλήρωσε πως «αυτό το φαινόμενο, αυτή τη  ροή παράνομων μεταναστών, αυτού του είδους τους μετανάστες δεν έχει ξανασυμβεί».

Επιπλέον ανέδειξε τις ευθύνες της Ευρώπης για το θέμα, καθώς αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πολιτική είπε πως «το Συμβούλιο της Ευρώπης, λόγω της σύνθεσής του, μπορεί να συμβάλλει ώστε να συμπληρωθούν κενά και της ευρωπαϊκής πολιτικής». Ωστόσο ανγνώρισε πως «εμείς ως Ελλάδα έχουμε πολλές ελλείψεις στην πολιτική μας». Συμπλήρωσε, δε, πως «η αλήθεια είναι ότι και η Ευρώπη δείχνει να ξεχνάει κάποιες στιγμές ότι υπάρχει ένα πολύ σημαντικό κείμενο: Το σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο του Οκτωβρίου του 2008, στην διαμόρφωση του οποίου η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη συμβολή, και σεις ως Υπουργός Εξωτερικών εκείνη την εποχή, επί Γαλλικής  Προεδρίας».

Μιλώντας αναλυτικότερα για αυτό το Σύμφωνο, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε οτι «το Σύμφωνο αφορά στην διαχείριση του φαινομένου της μετανάστευσης αλλά και τις υποχρεώσεις που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποτρέπει τέτοια φαινόμενα, δηλαδή υποχρεώσεις πριν φθάσουν οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα της Ευρώπης».

Επιπλέον υπογράμμισε: «Φαίνεται η Ευρώπη να ξεχνά ότι τα Ελληνικά σύνορα δεν είναι μόνο σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα Ευρωπαϊκά. Και έχει ευθύνη όσον αφορά την φύλαξή τους. Θεωρώ λοιπόν ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να συμβάλλει και προς τις δύο κατευθύνσεις. Και έχοντας και εσείς αυτή την εμπειρία του περιεχομένου των υποχρεώσεων που απορρέουν  οπό το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο  μπορείτε να δώσετε πολλά. Και  προσβλέπω και εγώ προσωπικώς αλλά και η Ελληνική Πολιτεία και στην δική σας συμβολή».

Τα σχόλια είναι κλειστά.