Ειδησεογραφικό site

Παυλόπουλος στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν μπορούν να συγκυβερνήσουν

25

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι ο πυλώνας σταθερότητας, δήλωσε τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος.
«Το μεσαίο χώρο τον εκφράζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος απέκλισε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι βούληση του λαού. Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Ακόμη κι όμως αν ήταν, δεν θα υπήρχαν σημεία σύγκλισης. Δεν υπάρχει μεταξύ των κομμάτων, ακόμη και μεταξύ των συγγενών κομμάτων δεν υπάρχουν σημεία επαφής και συνεννόησης. Ο ελληνικός λαός όταν κάνει την επιλογή του μπροστά στην κάλπη θα πρέπει να ξέρει ότι η επιλογή του αυτή θα είναι μια κυβέρνηση που θα πρέπει να κυβερνήσει αυτό τον τόπο».
Όσον αφορά για τον Κώστα Καραμανλή και τις εσωκομματικές διεργασίες που φέρνουν και πάλι το όνομά του στο προσκήνιο ο κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε: «Δεν καταλαβαίνω αυτό που λένε «καραμανλικό μπλοκ», όλοι έχουμε έναν πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά, κι έναν πρώην πρωθυπουργό. Τα δύο αυτά πρόσωπα είναι για όλους μας. Στην παράταξη της Ν.Δ. τιμούμε το παρελθόν μας και τα πρόσωπά του».
Όσο για την υποψηφιότητά του στην Α’ Αθήνας ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Πριν τις εκλογές δεν εξαγγέλλει κανείς την υποψηφιότητά του. Δεν θεωρώ ότι είμαι απαραίτητος στην πολιτική, όπως και πολλοί άλλοι Παυλόπουλοι. Αυτό δεν θα το αποφασίσω άλλωστε μόνος μου».
Για το ενδεχόμενο επιστροφής πρώην στελεχών στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «αυτό είναι θέμα του κ. Σαμαρά. Δεν θα μπω στη διαδικασία αυτή, είναι σαν να συμβουλεύω τον Σαμαρά και ποτέ δεν είχα αυτό το ρόλο στην πολιτική».
Όσον αφορά για τις Προεδρικές εκλογές ανέφερε: «Πριν από την 1η Ιανουαρίου δεν βλέπω πως συνταγματικώς και με ποια αιτιολογία θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας», ενώ δήλωσε ταυτόχρονα υπέρ της απλής αναλογικής ωστόσο σημείωσε πως στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπάρξει λόγω της πανσπερμίας των κομμάτων.

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.