Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Οι μικροί Κασιδιάρηδες δεν μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία

34

Το άρθρο του Ηλία Κασιδιάρη για το σχέδιο δολοφονίας του Ανδρέα Παπανδρέου από την Χούντα, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμη δεν μπορεί να χωνέψει η ναζιστική χουντική ακροδεξιά το φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου και φαντασιώνεται τις εξελίξεις αν ο μεγάλος ηγέτης, που άλλαξε τη μοίρα του λαού μας, στέριωσε την ισοπολιτεία και κατοχύρωσε την εθνική συμφιλίωση, είχε δολοφονηθεί.

Οι μικροί και ασήμαντοι κασιδιάρηδες δεν μπορούν να ξαναγράψουν την ιστορία που θα τους αποβάλει και πάλι».

 

 

Κασιδιάρης: Αν είχε εισακουστεί ο Λαδάς…

Υπενθυμίζεται πως με άρθρο του στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή», ο Ηλίας Κασιδιάρης ούτε λίγο ούτε πολύ επικρίνει τον Παπαδόπουλο που δεν υιοθέτησε τη σχετική πρόταση του Ιωάννη Λαδά στη συνωμοτική συνάντηση των πρωταιτίων του πραξικοπήματος.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 27.4.2011, με τίτλο «Ο Τζέφρυ και ο Ανδρέας Παπανδρέου ξημερώματα 21ης Απριλίου 1967» και στόχο έχει να δείξει τι καλά που φέρθηκαν στην οικογένεια Παπανδρέου η χουντική ομάδα κρούσης που πήγε να συλλάβει τον Ανδρέα και πόσο άβουλος υπήρξε ο μετέπειτα ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κασιδιάρης υπογράφει το άρθρο ως «εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή» και μεταξύ άλλων γράφει:

«Ένας από τους κύριους στόχους εκείνης της νύχτας (σ.σ. του πραξικοπήματος) ήταν φυσικά ο Ανδρέας Παπανδρέου, για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει ολόκληρη συζήτηση σε ένα από τα «προεπαναστατικά» συμβούλια της ιθύνουσας ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, είχε προταθεί ακόμη και η δολοφονία του, καθώς και η μετέπειτα απόδοσή της σε ανεύθυνους. Την άποψη αυτή υποστήριξε ο συνταγματάρχης Ιωάννης Λαδάς, λέγοντας ότι αν ο Ανδρέας παρέμενε ζωντανός, οι Αμερικανοί θα πίεζαν άμεσα για την απελευθέρωσή του. Διαφώνησε όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε εκλεγεί παμψηφεί Αρχηγός του Επαναστατικού συμβουλίου και τελικώς επέβαλε την άποψή του. Προφανώς η νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας θα ήταν διαφορετική εάν είχε εισακουστεί ο Λαδάς. Το βέβαιο είναι πως είχε απόλυτο δίκιο ως προς το τεράστιο ενδιαφέρον των Αμερικανών για τον «αντιαμερικανό» Ανδρέα Παπανδρέου».

Τα σχόλια είναι κλειστά.