Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Καταρρέουν τα σχολεία με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

35

Για κατάρρευση της δημόσιας Παιδείας κάνει λόγο η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» σε επίκαιρη επερώτηση κατηγορώντας παράλληλα τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Φίλη για «διαχειριστική ανικανότητα».

Οι 15 βουλευτές που υπογράφουν το κείμενο σημειώνουν ότι «η νέα πολιτική ηγεσία συνεχίζει απροκάλυπτα την κατεδάφιση της Εκπαίδευσης, που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο.

Δυστυχώς, ο κατήφορος δεν φαίνεται να έχει τέλος. Το στίγμα σας –που μοιάζει περισσότερο με κηλίδα- είναι ξεκάθαρο: κομματικοποίηση, πελατειακές λογικές, ρουσφέτια, ιδεοληψίες, ανικανότητα, αβελτηρία» και επισημαίνουν ως ενδεικτικά παραδείγματα: τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, το «λουκέτο» στα δημόσια ΙΕΚ, την «ρετσινιά» της αριστείας, τον κίνδυνο να χαθούν οι υποτροφίες, την στοχοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης με την επιβολή ΦΠΑ 23% κ.α.

Οι υπογράφοντες βουλευτές Χριστοφιλοπούλου Εύη, Κωνσταντόπουλος Δημήτρης, Αρβανιτίδης Γιώργος, Βενιζέλος Ευάγγελος, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Κεγκέρογλου Βασίλης, Κεφαλίδου Χαρά, Κουτσούκος Ιωάννης, Κρεμαστινός Δημήτρης, Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας, Λοβέρδος Ανδρέας, Μανιάτης Ιωάννης, Παπαθεοδώρου Θεόδωρος, Σκανδαλίδης Κωνσταντίνος, Τζελέπης Μιχαήλ καλούν τον κ. Φίλη να δώσει εξηγήσεις για τα παραπάνω ζητήματα και τον καλεί να κρατήσει εκτός σχολείων τα μικροκομματικά συμφέροντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.