Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την αναταραχή στο στο πανεπιστήμιο Αθηνών

47

Για «μικροκομματικές και μικροπολιτικές αντιλήψεις», που ξεπερνούν κάθε όριο ανοχής, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει με αφορμή την τοποθέτηση σεκιούριτι στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η ακατανόητη ενέργεια των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καθοδηγήσουν καταλήψεις στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο παραβιάζει βάναυσα το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως με αυτό τον τρόπο προκαλείται μεγάλη αναστάτωση στην λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Τέλος καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι «η ενίσχυση της ασυδοσίας, η πόλωση και ο διχασμός στην Πανεπιστημιακή κοινότητα στρέφονται κυρίως κατά των φοιτητών και των σπουδών τους».

«Επιτέλους ας επικρατήσει η ηρεμία και η λογική» καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με ανακοίνωσή της την Δευτέρα κατήγγειλε ότι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εισήλθαν στην πρυτανεία χωρίς άδεια «διευκολύνοντας, παράλληλα, την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαρισταμένους, που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο».

Το ίδρυμα κατονόμασε τους βουλευτές Απόστολο Αλεξόπουλο, Χρήστο Μαντά και Θεανώ Φωτίου.

Οι ίδιοι αρνούνται πως παραβίασαν την πόρτα του Πανεπιστημίου, χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για «αντισυνταγματική συμπεριφορά, πολιτειακή ανωμαλία» λέγοντας πως είναι ανεπίτρεπτες προς εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.