Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κάνει οριστική στροφή στο ζήτημα του χρέους

25

«Η κυβέρνηση κάνει την οριστική στροφή στο ζήτημα του χρέους» αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Bloomberg και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Όπως σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση εγκαταλείπει την εύκολη και ανεύθυνη ρητορεία περί μονομερών ενεργειών και στάσεων πληρωμής και αποδέχεται ουσιαστικά το συμφωνημένο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από τον Φεβρουάριο του 2012.

«Όλες οι ωραίες ιδέες  βελτίωσης της βιωσιμότητας του χρέους, παραμετρικών αλλαγών, καλύτερης απεικόνισης του κεφαλαίου προς ΑΕΠ (με αύξηση πχ των επιτοκίων), μετακύλισης  ορισμένων λήξεων, αντικατάστασης ομολόγων και πάμπολλες άλλες, κινούνται στο πλαίσιο αυτό και συζητούνται εδώ και πολύ καιρό» υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Ακόμη ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όταν το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για όλα αυτά με υπευθυνότητα, εισέπραττε ως απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και των επικοινωνιολόγων / οικονομολόγων του την αψίκορη αλαζονεία του μονομερούς κουρέματος.

«Δεν πειράζει. Σημασία έχει να πορευόμαστε με ασφάλεια μέσα στο πλαίσιο της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής που υπηρετήσαμε» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και υπογραμμίζει την ανάγκη να  μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.

«Ας μην εγκλωβιζόμαστε σε περιφερειακές μάχες εντυπώσεων. Πάμε οργανωμένα και υπεύθυνα στα βήματα εξόδου από το μνημόνιο και μετάβασης στην φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής» καταλήγει η ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.