Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Ζητά να μετατεθούν οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ

55

Nα μετατεθεί η πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ από τα τέλη Αυγούστου στις 30 Σεπτεμβρίου ζητά από το υπουργείο Οικονομικών το ΠΑΣΟΚ.

Σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει ότι θέση του είναι ότι το κράτος «πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να μην μετακυλήσει άδικες αποφάσεις στις πλάτες των πολιτών, με την εκ των προτέρων οικονομική επιβάρυνση τους για θέματα που μπορεί να αλλάξουν» και ζητά και οι υπόλοιπες δόσεις να μετατεθούν αντίστοιχα.

Μάλιστα, σημειώνει ότι μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Τομεάρχη Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ κ. Φ. Σαχινίδη με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκ. Χαρδούβελη για τα ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν παραλείψεις κατά την υποβολή της δήλωσης αλλά και στρεβλώσεις που επισημαίνονται από την εφαρμογή του.

«Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι προς τη σωστή κατεύθυνση», αναφέρει και προσθέτει: «Το ΠΑΣΟΚ, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει, έχει ζητήσει συνάντηση από τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να αντιμετωπιστούν, με αποτελεσματικό τρόπο, κενά, στρεβλώσεις ή και λάθη από την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.