Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Γενέθλια και μήνυμα ενότητας από τη Φώφη Γεννηματά

50

 

Μήνυμα ενότητας απεύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 41 γενέθλια του Κινήματος, στην κατάμεστη αίθουσα του Ζαππείου, καλώντας τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες να επιστρέψουν πίσω στο «σπίτι τους», η οποία ωστόσο εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ κάνοντας σαφές ότι το προφίλ του ΠΑΣΟΚ αλλάζει.  Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1974,  ο Ανδρέας Παπανδρέου παρουσίασε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος λέγοντας τη φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι επανάσταση» και η τωρινή συγκυρία αποτελεί μία χρυσή ευκαιρία για  συσπείρωση της βάσης του κόμματος, μετά από πέντε χρόνια περιπέτειας.Οι φίλοι του κόμματος φαίνεται να κάνουν βήματα επιστροφής, καθώς μεταξύ επανεμφανίστηκαν πολλά από τα παλιά στελέχη, ενώ ήταν εμφανής η συγκίνηση όταν στις οθόνες έπαιζε βίντεο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελινα Μερκουρη και άλλα ιστορικά στελέχη και πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ.  Την πρόεδρο του κόμματος Φωφη Γεννηματά υποδέχθηκε ο κόσμος με αγκαλιές και φιλιά, ενώ είχε τη στήριξη πολλών βουλευτών και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στις πρώτες σειρές ήταν οι κ.κ Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Κώστας Γείτονας, Νίκος Ανδρουλάκης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Απόστολος Κακλαμάνης,   Χρηστίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιάννης Καψής, Παναγιώτης Καρύδης, Δημήτρης Κρεμαστινός, αλλά και η κυρία Εύα Καϊλή. Λίγο πιο πίσω έδωσαν το παρόν οι κ.κ.
Χρυσοχοΐδης, Πύρρος Δήμας, Μιχάλης Τσουκάτος, Συμεών Κεδίκογλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και οι κυρίες Νάντια Γιαννακοπούλου, Συλβάνα Ράπτη κα. Επίσης, υπήρξε χαιρετισμός του κ. Κώστα Σημίτη από εξωτερικό, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει δύναμη ανατροπής. Στην εκδήλωση και στελέχη από το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου, όπως οι κ.κ. Συμέων Κεδίκλογου, Άγγελος Τόλκας, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Από το βήμα της εκδήλωσης για τον εορασμό των 41 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ η κυρία Γεννηματά κάλεσε τα προοδευτικά στελέχη και τους δημοκρατικούς πολίτες που έχουν αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ να επιστρέψουν στο κόμμα.

«Θέλω και πάλι απ’ αυτό το βήμα να καλέσω όλα τα πρώην στελέχη και μέλη μας που για διάφορους λόγους δεν είναι σήμερα στις τάξεις μας, να ξανασυναντηθούμε. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι με το ΠΑΣΟΚ με τη δημοκρατική συμπαράταξη» είπε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Και να καλέσω επίσης σε συστράτευση όλα τα προοδευτικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους, τα συνδικάτα, στις κινήσεις των πολιτών. Δίνουμε ξανά τα χέρια με τους δημοκρατικούς πολίτες που βαδίσαμε χρόνια μαζί, που μεγαλώσαμε μαζί, που ονειρευτήκαμε μαζί, που αλλάξαμε μαζί την Ελλάδα και τους λέμε: Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας».

Η Φώφη Γεννηματά επέκρινε σκληρά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο πρωθυπουργό για την τακτική που ακολούθησε όλο το προηγούμενο διάστημα με σκοπό να αναρριχηθεί στην εξουσία. «Μόλις λίγους μήνες μετά την εκλογική του νίκη ο κ. Τσίπρας θερίζει θύελλες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κατασυκοφάντησης της παράταξής μας» είπε η κυρία Γεννηματά και υπογράμμισε: «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο».

“Για να βγούμε από την κρίση χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Πιστεύει κανείς ότι αυτό δεν περνάει από το χέρι μας; Αντί να κάνουμε ένα βήμα μπρος από τη συναίνεση του Αυγούστου, κάνουμε 5 βήματα πίσω λόγω των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Έχουμε την πολυτέλεια αυτή; Εμείς λέμε όχι. Κανείς μόνος του δεν μπορεί”, τόνισε η κ. Γεννηματά.

“Με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη λεβεντιά της Μελίνας, το ήθος, την εντιμότητα ,τη στάση ζωής του Γιώργου Γεννηματά, το Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, το Γιάννη Αλευρά, το Σάκη Πεπονή, τον Πέτρο Μώραλη”, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας “για να κάνουμε την Ελλάδα ξανά περήφανη ξανά δυνατή. Όλοι μαζί για μια νέα αρχή”.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.