Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Αυτονόητο ότι θα μιλήσει ο Βενιζέλος στην εκδήλωση του Παπανδρέου

38

Συνεχίζεται το σήριαλ του ΠΑΣΟΚ και του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου με φόντο τις δύο εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου. Μετά τη χθεσινή απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου, στην οποία ανέφερε ότι έχε αποφασίσει να μην παραστεί την ερχόμενη Τετάρτη στη εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σήμερα ανέφεραν ότι θεωρούν αυτονόητο πως θα ζητηθεί από τον κ. Βενιζέλο «να απευθύνει χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης καθώς η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου, δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες». Την πρόσκληση προς τον κ. Βενιζέλο απηύθυνε εκ μέρους του Ιδρύματος ο Γιώργος Παπανδρέου στην χθεσινή απαντητική επιστολή του.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου υπενθύμιζαν ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο μόνος ομιλητής που προβλέπεται για την εκδήλωση του Ιδρύματος είναι ο πρώην πρωθυπουργός.

Από το ΠΑΣΟΚ όμως τόνιζαν πως «η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος. Άλλωστε την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα  εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης : Συνάντηση με τρόικα στο Παρίσι, παρουσίαση οδικού χάρτη στη ΔΕΘ, συνεδρίαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης κοκ».

Επίσης στο ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί επιστημονικό συνέδριο, το οποίο, όπως σημειώνουν, προετοίμασε την φετινή επέτειο των 40 χρόνων. Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αναφέρουν, δε, ότι η «έκθεση φωτογραφίας» του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου είναι «μια πολύ καλή προκαταρκτική εκδήλωση στο πλαίσιο του επετειακού  εορτασμού».

Τέλος, σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Κώστας Σημίτης πρόκειται να παρευρεθεί στις 3 Σεπτεμβρίου και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.