Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Απέτυχαν οι διχαστικές λογικές-Ενωμένη η Δημοκρατική Παράταξη στη μάχη της κάλπης

76

Τις θέσεις του τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για το μέλλον της Ευρώπης, με αφορμή τις ευρωεκλογές, εξέφρασε το ΠΑΣΟΚ, σε εκτενή ανακοίνωσή του. Όπως τονίζεται «απέτυχαν οι διχαστικές λογικές», ενώ προτρέπει τους ψηφοφόρους να στηρίξουν «τη δημοκρατική παράταξη».

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ τονίζονται τα ακόλουθα:

«Σε αντίθεση με αυτούς που επέλεξαν την σκληρή κομματικοποίηση των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, οι πολίτες επέλεξαν με την ψήφο τους ανθρώπους ικανούς προοδευτικούς, αποτελεσματικούς και ικανούς.

Αποδείχθηκε όμως περίτρανα ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς, που κινήθηκαν χωρίς κομματικό χρίσμα, είχαν ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μετέχουν ως υποψήφιοι του δεύτερου γύρου σε 8 περιφέρειες από τις 13, αλλά και σε παραπάνω από 120 Δήμους και σε παραπάνω από 30 πρωτεύουσες νομών.

Και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι βαθιές οι ρίζες της δημοκρατικής παράταξης, όπως στα επιμελητήρια, στους επιστημονικούς συλλόγους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες.

Τώρα αγωνιζόμαστε για να ολοκληρωθεί το πρώτο θετικό αποτέλεσμα με την εκλογή των Περιφερειαρχών και Δημάρχων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Παράταξη στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Απέτυχαν οι μικροκομματικές και διχαστικές λογικές

Οι στενές κομματικές επιλογές σε πανελλήνιο επίπεδο απέτυχαν καθαρά. Όσοι επέλεξαν να αναμετρηθούν μόνοι τους με τα ποσοστά των βουλευτικών εκλογών του 2012, είδαν τα ποσοστά τους αυτά να περιορίζονται.

Ψευδείς και φευγαλέες εντυπώσεις μεταξύ 7 και 9 το βράδυ της Κυριακής δεν έχουν καμιά αξία μπροστά στα πραγματικά αποτελέσματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίωξε ακόμη και μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών να δημιουργήσει όρους αμφισβήτησης και ανατροπής της πορείας εξόδου της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια.

Οι προσδοκίες του διαψεύστηκαν. Μόνο σε 4 από τις 13 περιφέρειες οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν στο β’ γύρο περιφερειακών εκλογών και οι κομματικοί του υποψήφιοι απέτυχαν τελείως στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας και σε πολλές πρωτεύουσες νομών.

Και στο β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στηρίζουμε τους ανθρώπους που είναι καταφανώς κοντά στις αξίες και στις ιδέες μας. Κύριο κριτήριό μας είναι η ποιότητα, η ικανότητα, ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας. Φυσικά δεν πρέπει να ισχύσουν τα κομματικά διλλήματα, η λογική «δημοψηφίσματος» του ΣΥΡΙΖΑ και οι λογικές διχασμού των πολιτών.

Ευρωεκλογές – β’ γύρος αυτοδιοικητικών: Να ενώσουμε το έθνος, να διασφαλίσουμε την προοδευτική σταθερότητα

Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά παλεύουμε για να διαμορφώσουμε το αποτέλεσμα της 25ης Μαΐου, μακριά από λογικές που πολώνουν και διχάζουν του Έλληνες.

Αυτό που χρειάζεται πάνω από όλα είναι να ενώσουμε τη χώρα, να ενώσουμε το έθνος στη βάση αξιακών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών και όχι στην ψευδή βάση «μνημόνιο-αντιμνημόνιο.

Και αυτό πρέπει να γίνει στη βάση του ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που παρουσιάσαμε (στις 11 Μαΐου) ώστε να έχουμε ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, να δουλέψει το τραπεζικό σύστημα προς όφελος της οικονομίας, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ίσως «παίζοντας το τελευταίο του χαρτί» να μετατρέψει τις εκλογές σε «δημοψήφισμα», να αμφισβητήσει δηλαδή την πολιτική σταθερότητα και την ασφαλή έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, με μοναδικό στόχο τις καρέκλες της εξουσίας.

Εμείς επιδιώκουμε την προοδευτική σταθερότητα. Που δεν σημαίνει στασιμότητα. Που δεν σημαίνει νέες θυσίες, που θέτει τέρμα σε νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας. Τέτοια μέτρα δεν θα υπάρξουν. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τα μηνύματα και τις αγωνίες του Ελληνικού λαού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης.

Γι’ αυτό και η αγωνία μας είναι να διασφαλίσουμε μια πορεία προς το καλύτερο, να αποκαταστήσουμε αδικίες, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας για τους άνεργους, να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή. Δεν είναι η αγωνία μας να εκμεταλλευθούμε τα προβλήματα των πολιτών για μικροκομματικούς λόγους όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει ισχυρός προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση. Κι αυτός είναι το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, οι βουλευτές της δικής μας κοινοβουλευτικής ομάδας μέσα στην κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην Κυβέρνηση για λόγους Εθνικής Ευθύνης και για να διασφαλίσει την ολοκλήρωση της πορείας που ξεκίνησε το 2010 και την οριστική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας.

Με τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις του, προωθεί παρεμβάσεις που αφορούν την κοινωνία, την βελτίωση της ζωής του πολίτη, τον σεβασμό των ανθρώπινων και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Ευρωεκλογές: Μάχη για μια άλλη πορεία της Ευρώπης μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PES)

Οι εκλογές όμως διεξάγονται σε όλη την Ευρώπη και επομένως επηρεάζουν και την μελλοντική πορεία της.

Έχουμε ήδη εκδηλώσει την αντίθεσή μας στις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης που οι κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις επέβαλλαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες επιβάρυναν κυρίως τις χώρες και τους λαούς του Νότου.

Το ΠΑΣΟΚ (και η Ελιά) διεκδικεί ως μέλος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), την στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής προς την ανάπτυξη και την απασχόληση, την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και την αντιμετώπιση κάθε μορφής διακρίσεων που στρέφονται κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς συμβάλλουν στην αλλαγή των συσχετισμών, στην ανάδειξη ως πρώτης δύναμης του PES και στην εκλογή του Μάρτιν Σουλτς ως Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης: Η Ελλάδα επιστρέφει. Η στρατηγική μας για την Ανάπτυξη

Την Κυριακή 11 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε το σχέδιό μας, την στρατηγική μας για την διασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης, που δημιουργεί νέες σταθερές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

Προϋποθέσεις αυτής της στρατηγικής είναι η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική συναίνεση, η Εθνική Κοινωνική Συμφωνία που κινητοποιεί όλες τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Όπως και προϋποθέσεις είναι για μας ο ενεργός ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα, μια νέα δίκαιη και φιλοεπενδυτική φορολογική πολιτική, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση με αξιοκρατία και ασφάλεια για τον υπάλληλο, η ενίσχυση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, η ενίσχυση της Περιφέρειας και των αποκεντρωμένων θεσμών.

Η ανάπτυξη για μας συνδέεται με την Κοινωνική Συνοχή, την αποκατάσταση των αδικιών, τη μείωση των ανισοτήτων ξεκινώντας από τις ευαίσθητες και αδύναμες κατηγορίες του πληθυσμού.

Και το κύριο ζήτημα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Με τις προτάσεις και τις πολιτικές μας δημιουργούνται:

40.400 θέσεις εργασίας στον Πρωτογενή Τομέα με προοπτική αύξησης της απασχόλησης κατά 10%

260.000 θέσεις εργασίας στον Τουρισμό

77.000 θέσεις εργασίας στην Ενέργεια και το Περιβάλλον

240.000 θέσεις εργασίας στην μεταποίηση και στις νέες επιχειρήσεις

50.000 θέσεις εργασίας στις υποδομές

305.000 θέσεις εργασίας από τις δράσεις του ΟΑΕΔ (κοινωφελή εργασία, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, επιδότηση θέσεων εργασίας).

Να αγωνισθούμε σθεναρά κατά του νεοναζισμού και της πολιτικής βίας

Το μεγάλο δημοκρατικό ζήτημα είναι βέβαια τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής κυρίως στο Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Και δεν είναι σωστό ότι αυτό οφείλεται μόνο στην κρίση. Γιατί ανάλογα φαινόμενα δεν υπάρχουν στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Η υποτίμηση της πολιτικής και των δημοκρατικών θεσμών, η βία, το φλερτ για εκλογικούς λόγους με ακραίες πρακτικές, είναι αυτά που τροφοδοτούν τα ακραία αυτά φαινόμενα.

Δεν μπορεί για μικροκομματικούς λόγους να φλερτάρουν κάποιοι με τη Χρυσή Αυγή, να τους ενθαρρύνουν, να καταψηφίζουν την άρση των ασυλιών που ζητά η Δικαιοσύνη, να αθροίζουν ψήφους μαζί τους εντός και εκτός Βουλής.

Είναι επιτακτική υποχρέωση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που πιστεύουν στη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, να αγωνισθούν σθεναρά κατά του ναζισμού και της πολιτικής βίας, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις,

Ενωμένη η Δημοκρατική Παράταξη στη μάχη της κάλπης

Όλα μαζί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, οι αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης δίνουν το παρόν ενωμένοι σε αυτή τη μάχη, χωρίς δισταγμούς και προκαταλήψεις.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλη τη χώρα είναι μηνύματα συσπείρωσης της παράταξης, ενότητας του έθνους, αισιοδοξίας, αλλά και αποφασιστικού αγώνα για να κρατηθούμε στη σωστή κατεύθυνση. Με την Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ισχυρό στην πρώτη τη γραμμή της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Όλοι μαζί σε εθνική και παραταξιακή πανστρατιά!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.