Ειδησεογραφικό site

Παρασκευόπουλος: Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη με διαφορετικά χαρακτηριστικά

55

«Υπάρχει ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Υπάρχει πολύς κόσμος σε δύσκολη θέση και υπάρχουν πολλοί φτωχοί άνθρωποι. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι στο πλευρό των αδυνάτων και να έχει μεν ως χαρακτηριστικό την αυστηρότητα αλλά πρέπει να έχει και την επιείκεια».

Αυτό τόνισε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου Δικαιοσύνης από τον απερχόμενο υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου.

Ακόμη ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής χωρίς όμως να ξεχαστεί η σημασία του Συντάγματος και του Κράτους Δικαίου. Παράλληλα ο νέος υπουργός ανέφερε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει πολύ σημαντικό έργο ούτως ή άλλως για τη χώρα τη  Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου και μάλιστα τώρα είναι πολύ βαρύτερο το έργο του με συνθήκες κρίσης.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ο κύριος Παρασκευόπουλος ότι θα προσεχθούν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που είναι σε δυσχερέστερη κατάσταση όπως και οι πιο αδύναμοι στις φυλακές.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους στην Ισπανία.

Στη συνέχεια ο κύριος Αθανασίου θύμισε την κατάσταση της χώρας και τα τεράστια οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετώπισε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Χαρακτηριστικά ο κύριος Αθανασίου ανέφερε ότι η χώρα ήταν σχεδόν στο χείλος του γκρεμού αλλά με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες του πρωθυπουργού διατηρηθήκαμε στην Ευρωζώνη. Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε ακόμη στο νομοθετικό έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης και στα εκκρεμή νομοσχέδια.

Το έργο του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ο κύριος Αθανασίου υλοποιήθηκε παρά τις μεγάλες ελλείψεις από το προσωπικό το οποίο και ευχαρίστησε για την προσφορά του καθ’ όλο το διάστημα της υπουργείας του. Αναφέρθηκε επίσης, στις μεγάλες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχουν στα δικαστήρια της χώρας, καθώς όπως είπε «λείπει» το 1/3 των δικαστικών γραμματέων από περιορισμούς της τρόικας. Τέλος, ο απερχόμενος υπουργός εξέφρασε τις ευχές του στον κύριο Παρασκευόπουλο για επιτυχία στο έργο του και για το καλό της χώρας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.