Ειδησεογραφικό site

Παραμένει σε επιφυλακή ο Έβρος

56

 Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει για δέκατη συνεχή ημέρα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, όπου εκβάλει το ποτάμι, καθώς περισσότερα από 2.160 κυβικά νερού το δευτερόλεπτο εισέρχονται σε αυτό.

Πρόκειται για παροχές αντίστοιχες με αυτές που καταγράφηκαν το 1984 και θεωρείται φαινόμενο 30ετίας, δήλωσε  ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Η στάθμη του ποταμού βρίσκεται πάνω από το όριο συναγερμού. Στο Πέταλο είναι στο ένα μέτρο και δέκα εκατοστά πάνω από το όριο συναγερμού (στα 7,10 μέτρα) και στο Πύθιο στα 6,16 μέτρα (με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα).

«Κάναμε τεχνητές παρεμβάσεις για να εκτονώσουμε το φαινόμενο, για να μην απειληθεί το χωριό Πόρος που βρίσκεται κοντά στην κοίτη του ποταμού και να μην χρειαστεί να εκκενωθεί», πρόσθεσε ο κ. Πέτροβιτς.

Εξάλλου, οι υπηρεσίες αντιμετώπισαν προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο βόρειο Έβρο, σε διάφορα σημεία όπου εμφανίστηκαν διαρροές, ενώ σε όλο το μήκος του ποταμού γίνονται έλεγχοι για να μην καταγραφούν ρήξεις αναχωμάτων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχουν πλημμυρίσει περίπου 110.000 στρέμματα στο σύνολο του νομού Έβρου, από το Ορμένιο μέχρι τις Φέρες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.