Ειδησεογραφικό site

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ μετά τις αντιδράσεις για τον διπλασιασμό του μισθού του

29

Παραιτήθηκε από τα εκτελεστικά του καθήκοντα ο νεοδιορισθείς από την κυβέρνηση Πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) Στάθης Τσοτσορός έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε λόγω πληροφοριών που τον ήθελαν να είχε προχωρήσει σε την αύξηση των ετήσιων αποδοχών του κατά 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Τσοτσορός ο οποίος αποτελούσε κορυφαία επιλογή του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, μεθοδεύοντας απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ στις 25 Ιουνίου στην οποία πλειοψηφεί μετοχικά το ελληνικό Δημόσιο, που εκπροσωπείται από τον ίδιο, πέτυχε να αυξηθούν ο ετήσιες αποδοχές του στις 280.000 ευρώ από 170.000 ευρώ που έπαιρνε ο προηγούμενος Πρόεδρος της εταιρείας Γ. Παπαθανασίου.

Πάντως, συνεργάτες του κ. Λαφαζάνη δηλώνουν άγνοια για την εν λόγω αύξηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Ελληνικών Πετρελαίων για το θέμα:

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Στάθης Τσοτσορός, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την αμοιβή του, ανακοινώνει ότι παραιτήθηκε από τα εκτελεστικά του καθήκοντα στις εταιρείες Ε
ΛΠΕ, ΕΚΟ και ΕΚ και από τις σχετικές αποδοχές που είχε εγκρίνει η ΓΣ των μετόχων της 25-6-2015.

Παραμένει στο ΔΣ ως μη εκτελεστικός πρόεδρος. Σημειώνει ότι οι αποδοχές στελεχών και εργαζομένων στα ΕΛΠΕ είναι από χρόνια καθορισμένες βάσει οργανογραμμάτων και εκτελουμένων καθηκόντων. Με βάση αυτές τις αρχές είχε οριστεί η προηγούμενη αμοιβή του ως εκτελεστικού προέδρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.