Ειδησεογραφικό site

Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που καταγράφηκε σε βίντεο να επιτίθεται σε εφήβους

34

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός σοκαριστικού βίντεο που έδειχνε αστυνομικούς του Τέξας να επιτίθενται σε μία ομάδα Αφροαμερικανών εφήβων, βρίζοντας και χτυπώντας τους τελείως αναίτια, ένας εκ των δραστών που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα δήλωσε παραίτηση από το Τμήμα του McKinney.

Ο αστυνομικός αυτός είχε συγκεντρώσει τα πιο έντονα πυρά της κοινής γνώμης, αφού καταγράφηκε να βρίζει αισχρά τα παιδιά, να τα υποχρεώνει να πέσουν στο έδαφος και να τους περνά χειροπέδες, ενώ σε μια έκρηξη θυμού, χτύπησε μια μαύρη έφηβη και έσπρωξε το κεφάλι της στο έδαφος για να την ακινητοποιήσει.

Έπειτα, έφτασε στο σημείο να βγάλει το υπηρεσιακό του περίστροφο και να το στρέψει εναντίον μερικών εφήβων που έτρεξαν να υπερασπιστούν το κορίτσι!

«Όπως φάνηκε στο βίντεο, ο αστυνομικός ήταν τελείως εκτός ελέγχου», είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός του τμήματος του McKinney, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο Casebolt δήλωσε παραίτηση οικειοθελώς.

«Υπήρχαν 12 αστυνομικοί του τμήματός μου σε εκείνο το σημείο και οι 11 φέρθηκαν με επαγγελματισμό, σύμφωνα με την εκπαίδευσή τους. Έκαναν εξαιρετική δουλειά», τόνισε ο αστυνόμος, απαντώντας σε μομφές κατά των ανδρών του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.