Ειδησεογραφικό site

Παραιτήθηκε και ο νέος γενικός γραμματέας του υπ. Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής

39

Ο Άγγελος Τσιγκρής δεν πρόλαβε να συμπληρώσει δύο μήνες στη θέση του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και παραιτήθηκε για να πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Αχαΐας.

Ο κ. Τσιγκρής στις 17 Οκτωβρίου ανέλαβε καθήκοντα καλύπτοντας το κενό της παραίτησης του Μαρίνου Σκανδάμη. Ο τελευταίος παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα αντεγκληματικής πολιτικής για να πολιτευτεί και αυτός με τα χρώματα του  ΠΑΣΟΚ στο νομό Αχαΐας.

Τώρα ο κ. Τσιγκρής την παραίτησή του την υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης  Χαράλαμπο Αθανασίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης με αφορμή την παραίτηση δήλωσε: «Αποχωρεί από το υπουργείο ένας άξιος συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».

Επιστολή παραίτησης

«Κύριε υπουργέ, με την παρούσα σάς υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συμμετέχω ως υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές στο νομό Αχαΐας και για να τηρηθεί η συνταγματική προθεσμία του άρθρου 56 παρ. 3ε, που θεσπίζει κώλυμα εκλογιμότητας σε όσους γενικούς γραμματείς υπουργείων δεν έχουν παραιτηθεί δεκαοκτώ μήνες πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας, δηλαδή πριν την 17η Δεκεμβρίου. Σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας».

Τα σχόλια είναι κλειστά.