Ειδησεογραφικό site

Παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ δηλώσε ο απερχόμενος Πρωθυπουργός

23

«Με μεγάλη συγκίνηση ευχαριστώ από καρδιάς, όλες και όλους που στάθηκαν δίπλα μας σ’ αυτή την αναμέτρηση» τόνισε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε και όλοι σεβόμαστε την απόφασή του», «έχω τη συνείδησή μου ήσυχη, παρέλαβα μια χώρα στο χείλος της καταστροφής, μου ζήτησαν να κρατήσω αναμμένα κάρβουνα και το έκανα» επισήμανε ο κ. Σαμαράς.

«Βγάλαμε την χώρα από τα ελλείμματα, από την ύφεση, βάλαμε τα θεμέλια για την ανάπτυξη και την έξοδο από την κρίση» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Τα τελευταία δυόμιση χρόνια δημιουργήσαμε μια παράδοση συναινέσεων άγνωστη για την Ελλάδα» σημείωσε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Υποχρεωθήκαμε και πήραμε μέτρα επώδυνα και έτσι αποτρέψαμε τα χειρότερα».

«Ετσι παραδίδω σήμερα μια χώρα χωρίς ελλείμματα, με ασφάλεια, που βγαίνει από την κρίση» είπε ο κ. Σαμαράς και με έμφαση υπογράμμισε: «Και πάνω απ’ όλα παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ».

«Για το καλό του τόπου και του λαού εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση αυτά τα κεκτημένα να τα διατηρήσει» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ευχομαι ειλικρινά να μην επαληθευτούν οι προβλέψεις, γιατί για την Ελλάδα μιλάμε, αλλά όφειλα να προειδοποιήσω».

«Παρά τα πολύ δύσκολα αλλά αναπόφευκτα μέτρα που πήραμε, η ΝΔ φαίνεται να έχασε μόνο 2,5 μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του 2012. Η ΝΔ άντεξε και είναι ο εγγυητής της ενότητας, της ασφάλειας και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να προχωρήσουμε»

«Εγγυώμαι ότι η ΝΔ θα διαδραματίσει ρόλο εγγυητή για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καταχειροκροτήθηκε μπαίνοντας στην αίθουσα Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Γερά, γερά, Αντώνη Σαμαρά» και «Ελλάς, Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι υποστηρικτές του προέδρου της ΝΔ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.