Ειδησεογραφικό site

Παρίσι: Φοροελαφρύνσεις τώρα έστω και μονομερώς σχεδιάζει η κυβέρνηση-Δεν έχει πει ακόμη το ναι στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ η Τρόικα

59

«Au revoir» με πακέτο φοροαπαλλαγών σχεδιάζει να πει από το Παρίσι σήμερα στους επικεφαλείς της τρόικα η διαπραγματευτική ομάδα του Γκίκα Χαρδούβελη. Ωστόσο οι απεσταλμένοι των δανειστών έτριξαν από χθες ήδη τα δόντια τους στην κυβέρνηση, ειδικά στα εργασιακά και τις 4.000 απολύσεις που ζητούν να γίνουν στο δημόσιο, από και μέχρι τέλους του χρόνου.

Στα επιτελεία των στελεχών της τρόικα εργάζονταν για ώρες μετά τα μεσάνυχτα, μετά το πέρας των μαραθώνιων χθεσινών συσκέψεων με την κυβέρνηση, προκειμένου να ενημερώσουν τους προϊσταμένους τους σε Βρυξέλλες και να λάβουν οδηγίες για την στάση θα τηρήσουν στην τελική συνάντηση και που θα αποτυπωθεί στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος που θα εκδώσουν αργότερα μέσα στην ημέρα ίσως κιόλας ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ.

Το ανακοινωθέν αναμένεται να λέει ότι διαπιστώθηκε πρόοδος και πνεύμα καλής συνεργασίας στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία από την κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Σεπτέμβρη η αξιολόγηση, όπως είναι πλέον στόχος.

Η επιμονή όμως των ελεγκτών, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολύσεις στο Δημόσιο και το νέο νόμο για αλλαγή των συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως φάνηκε στις συσκέψεις Βρούτση-Μητσοτάκη, προκάλεσε μεγάλο πονοκέφαλο και ανησυχία στην κυβέρνηση. Σε ένα παιχνίδι τακτικής όμως, σχεδιάζει κάνει σήμερα την ρελάνς παρουσιάζοντας στην τρόικα ολόκληρο κατάλογο φοροελαφρύνσεων που έχει σχεδιάσει και εμφανίζεται πρόθυμη να νομοθετήσει και μονομερώς ακόμη κυβέρνηση, χωρίς καν έγκριση από τρόικα..

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, η τρόικα δεν έχει πει ακόμη το ναι στις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και το νομοσχέδιο που ήταν να κατατεθεί σήμερα στην Βουλή, θα έρθει τελικώς στην δημοσιότητα την άλλη εβδομάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.