Ειδησεογραφικό site

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Σκουρλέτη περί «χρηματισμού» βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος

46

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη αναφορικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι βουλευτών για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η κυρία Κουτζαμάνη διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει ενδεχομένως διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Η εντολή της προκαταρκτικής έρευνας δόθηκε στον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών Παναγιώτη Καραγιάννη, ο οποίος με τη σειρά του θα την αναθέσει σε αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυμιζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης είχε μιλήσει εμμέσως για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Μιλώντας στο Mega, ο Παν. Σκουρλέτης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα σύμφωνα με τον οποίο επιχειρηματίες φίλοι της κυβέρνησης «έχουν βγάλει κουμπαρά», για να βρεθούν οι 180 βουλευτές που θα εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο.

Ερωτηθείς εάν υιοθετεί το δημοσίευμα – που, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, ήταν του kontranews – απάντησε μεταξύ άλλων ότι «ο φόβος φυλά τα έρμα».
Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «ο κοινοβουλευτισμός θέλει στήριξη κι όχι υπονόμευση».

Στο θέμα παρενέβη και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε: «Ο κ. Σκουρλέτης συνέχισε την αθλιότητα Τσίπρα. Τους παραδίδουμε στην περιφρόνηση του ελληνικού λαού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.