Ειδησεογραφικό site

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις καταγγελίες του νοσοκομείου – «κολαστήριο» στον Κορυδαλλό

104

Την διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών για άθλιες συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών Αγιος Παύλος, ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ευάγγελο Ζαχαρή.

Οι κρατούμενοι του νοσοκομείου έχουν επανειλημμένως καταγγείλει τις συνθήκες κράτησής τους στον Αγιο Παύλο, φωτογραφίζοντας και δίνοντας στη δημοσιότητα τα δωμάτια-κελιά που δεν μοιάζουν με δωμάτια νοσοκομείου.

Σήμερα, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και ο και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς φορείς των δύο υπουργείων αποφασίστηκε

Η μεταφορά, κατά τις προσεχείς ημέρες, των οροθετικών κρατουμένων σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα του Παραρτήματος Γυναικών του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Η πρόσληψη 39 μόνιμων γιατρών για τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας, 5 εκ των οποίων θα διατεθούν στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

Αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης και νοσηλείας, οι δύο Υπουργοί ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο ιατρό του Νοσοκομείου ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και ότι, ανεξαρτήτως κόστους, χορηγούνται κανονικά οι φαρμακευτικές αγωγές σε όλους τους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων των οροθετικών. Επίσης τους διαβεβαίωσε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μη μετάδοση ασθενειών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Νοσοκομείου το 2011 νοσηλεύονταν 45 ασθενείς-κρατούμενοι. Σήμερα ο αριθμός των κρατουμένων έχει ανέλθει στους 212, εκ των οποίων οι 121 είναι οροθετικοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.