Ειδησεογραφικό site

Παρέμβαση Αβραμόπουλου υπέρ του ΝΑΙ στην Ευρώπη!

51

«Ναι» στην Ευρώπη λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος καλεί τον ελληνικό λαό να επιβεβαιώσει την Κυριακή το κοινό μέλλον της χώρας μας στην ΕΕ.

Σε παρέμβασή του, ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας απευθύνει έκκληση προς τον ελληνικό λαό να ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας και να πάρει στα χέρια του το μέλλον της πατρίδας.

«Μπροστά στην πρόκληση μιας καθοριστικής για το μέλλον μας κάλπης, απευθύνομαι σε όλους τους συμπατριώτες μου με το χέρι στην καρδιά και με επίγνωση της μεγάλης ευθύνης όλων μας», τονίζει ο κ. Αβραμόπουλος, τονίζοντας πως οι περιστάσεις και οι στιγμές είναι κρίσιμες.

«Καλούμαστε να επιλέξουμε με γνώμονα την προοπτική της χώρας μας μέσα σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας, που θα διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα ανοίγει δρόμους ευημερίας και προόδου για τον λαό και το έθνος. Και αυτό μπορεί να γίνει, μόνο μέσα στην Ευρώπη. Σε μία ενωμένη Ευρώπη, που δεν αποτελεί ένα απλό ιδεολόγημα αλλά μια ζώσα πραγματικότητα, ένα μοναδικό  επίτευγμα λαών που επέλεξαν, παρά το βαρύ ιστορικό παρελθόν που τους χώριζε, να συνυπάρξουν δημιουργικά σε ένα πλαίσιο κοινών αρχών και αξιών, θεμελιωμένων στον ανθρωπισμό και τη δημοκρατία», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Επίτροπο, «μέσα σε αυτή την Ευρώπη,  η συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί σταθερή, διαχρονική εγγύηση προόδου».

«Στην πορεία των τελευταίων χρόνων υπήρξαν ολιγωρίες και αστοχίες. Δημιουργήθηκαν παρανοήσεις και σκιές. Έγιναν πολλά λάθη, τα οποία σήμερα καλούμαστε να διορθώσουμε από κοινού.  Να διδαχθούμε από αυτά και, πρωτίστως, να μην επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω, σε σκοτεινά χρόνια, σε εποχές διχασμού που τόσο οδυνηρά βίωσαν προηγούμενες γενιές. Η Ελλάδα μας ζει τούτες τις ώρες κάτω από ασφυκτική πίεση. Οι συμπατριώτες μας υφίστανται μια αγωνιώδη καθημερινότητα. Βιώνουν καταστάσεις που δοκιμάζουν τις ανοχές και αντοχές τους. Δεν είναι, ωστόσο, ώρα του καταμερισμού ευθυνών ή των εύκολων αλληλοκαταγγελιών. Είναι ώρα ευθύνης, και ενότητας. Η πολιτική ηγεσία του τόπου συνολικά, καλείται να υποστείλει τις κομματικές σημαίες και να απευθυνθεί με νηφαλιότητα και ειλικρίνεια στους Έλληνες πολίτες», τονίζει και σημειώνει».

«Όποια κι αν είναι η δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, είναι σαφής η ανάγκη μιας νέας εθνικής διαπραγμάτευσης, που να συνοδεύεται από μια νέα στρατηγική ανασυγκρότησης της χώρας. Σε πνεύμα δυναμικής συναίνεσης και παραγωγικής συνεργασίας. Σε μια τέτοια πορεία, είναι βέβαιο ότι και η Ευρώπη θα σταθεί κοντά μας. Στηρίζοντας ουσιαστικά την εθνική προσπάθεια για την ανάταξη της οικονομίας μας και την ανασυγκρότηση του κράτους. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του λαού μας στους πολιτικούς αντιπροσώπους του. Μόνον έτσι θα αποκατασταθεί η Ευρώπη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών», υπογραμμίζει ο κ. Αβραμόπουλος και καλεί τους πολίτες να πάρουν  στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας.

«Αυτή την Κυριακή, οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας. Από την απόφαση, την επιλογή τους θα εξαρτηθεί η πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, η εθνική μας ασφάλεια», εξηγεί και συνεχίζει: «Ναι, είμαστε αναπόσπαστο μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι. Ναι, θέλουμε η Ελλάδα να ξαναγίνει αξιόπιστη και σεβαστή μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Την Κυριακή, με τον νου και την καρδιά, επικυρώνουμε την ιστορική, πριν από μισό αιώνα, απόφαση να ενταχθούμε στην κοινοπραξία των ευρωπαϊκών λαών. Επιβεβαιώνουμε το κοινό μας μέλλον. Δίνουμε ελπίδα και προοπτική στις νεότερες γενιές. Αποφασίζουμε, σαν να βαραίνει πάνω μας η αυστηρή κρίση της Ιστορίας…».

Τα σχόλια είναι κλειστά.