Ειδησεογραφικό site

Παράταση για τις τριμηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις – Οι νέες προθεσμίες

47

Αρκετό χρόνο θα έχουν στη διάθεσή τους ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες προκειμένου να υποβάλουν τις τριμηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων, καθώς οι σχετικές προθεσμίες εμετατέθηκαν για το 2015.

Με απόφαση της ΓΓΔΕ Καταρίνας Σαββαΐδου, ως νέα ημερομηνια για τις δηλώσεις του α’ του β’ και του γ’ τριμήνου, ορίζεται η 02/02/2015.

Η παράταση διευκολύνει ένα εκατομμύριο φορολογούμενους οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να υποβάλλουν στην εφορία:

1. Τα τιμολόγια του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
2. Τα τιμολόγια του τρίτου τριμήνου μέχρι το τέλος Οκτωβρίου
3. Τα τιμολόγια του τετάρτου τριμήνου μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2015

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ έχει ως εξής:

«Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κας Κατερίνας Σαββαΐδου, και για την διευκόλυνση της εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων, η προθεσμία υποβολής των τριμηνιαίων καταστάσεων πελατών – προμηθευτών που προβλέπονται από την απόφαση ΠΟΛ. 1022/7.1.2014, όπως ισχύει, του πρώτου, δευτέρου και τρίτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014, παρατείνεται μέχρι την προθεσμία υποβολής του τέταρτου τριμήνου του ημερολογιακού έτους, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2015.

Επειδή όμως η τελευταία ημέρα του μήνα αυτού είναι Σάββατο, οι καταστάσεις και των τεσσάρων προαναφερομένων τριμήνων υποβάλλονται μέχρι την 2.2.2015.

Επισημαίνεται ότι, η ανωτέρω προθεσμία είναι καταληκτική, δεδομένου ότι, συμπίπτει με αυτή της υποβολής των καταστάσεων του τελευταίου τριμήνου του ημερολογιακού έτους 2014 και επομένως δεν δύναται να παραταθεί περαιτέρω».

Τα σχόλια είναι κλειστά.