Ειδησεογραφικό site

Παππάς στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1: Να μην ολοκληρώσει η κυβέρνηση τη συμφωνία-H τρόικα ξέρει ότι θα την ακυρώσουμε

64

Την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τις 1000 μνημονιακές δεσμεύσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τα “καυτά” ζητήματα όπως τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια και τις 6,500 απολύσεις στο Δημόσιο είναι σε εξέλιξη, ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στο λόγο που η κυβέρνηση φέρνει πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ολομέλεια δίνοντας μια ευρωπαϊκή προέκταση στις ραγδαίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στο πολιτικό σκηνικό.

Ο Νίκος Παππάς συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει λόγο να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την τρόικα καθώς γνωρίζει και αυτή αλλά και οι δανειστές ότι με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία η οποιαδήποτε συμφωνία επιτευχθεί στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης θα ακυρωθεί από την νέα “κυβέρνηση Τσίπρα”.

«Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ολοκληρώσει την συμφωνία με την τρόικα για το χρέος γιατί δεν θα αναγνωριστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει το δικαίωμα να δεσμεύσει τη χώρα σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το χρέος», δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς σημειώνοντας μάλιστα ότι «αυτό το ενδεχόμενο το γνωρίζουν και εταίροι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο κάδρο, λοιπόν, του παρασκηνίου που οδήγησε την κυβέρνηση στην κίνηση της ψήφου εμπιστοσύνης, εκτός από το στόχο να μπει ένα στοπ στην εκλογολογία και να συσπειρωθούν οι ΚΟ των δυο κομμάτων, όπως διαμηνύει το Μαξίμου, μπαίνει και το ενδεχόμενο και η ίδια η τρόικα να έχει συζητήσει ήδη με την ελληνική κυβέρνηση για το μέλλον με δεδομένο το μεγάλο σκόπελο της Προεδρικής εκλογής, τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων αλλά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μαΐου αλλά και τα stress test των τραπεζών που αναμένεται να ανακοινωθούν στις 26 Οκτωβρίου , μέρα που ο Αλ. Τσίπρας σε προηγούμενες δηλώσεις του έθεσε ως ημερά-ορόσημο για πιθανές πρόωρες εκλογές.

Για το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο κ. Νίκος Παππάς εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση, βλέποντας ότι φτάνει στο τέλος της. Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει, γιατί έχει προεξοφληθεί η αδυναμία της κυβέρνησης να εκλέξουν πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπάρχει και το κοινωνικό κλίμα που πιέζει. Η κυβέρνηση δεν κρατάει το κλειδί των εξελίξεων» και χαρκατήρισε μηδενικές τις πιθανότητες σταθεροποίησής της «Μηδενικές οι πιθανότητες να σταθεροποιηθεί η κυβέρνηση μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το τελευταίο της συνταγματικό όπλο»

Τα σχόλια είναι κλειστά.