Ειδησεογραφικό site

Παπούλιας προς μικρομεσαίους: Είστε οι πλέον πληττόμενοι από την κρίση

31

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο με μέλη του Προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εμπορική κίνηση που σημείωσε αύξηση, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας κύριος Κορκίδης, της τάξεως του 1,5% στη λιανική πώληση τον Ιούλιο (γεγονός που οφείλεται στην εκπτωτική περίοδο) αλλά και οι χαμηλές τιμές που βοήθησαν τον Έλληνα καταναλωτή να αγοράσει περισσότερα πράγματα με λιγότερα λεφτά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του καλωσόρισε όλα τα μέλη του Προεδρείου και αναγνώρισε ότι ο κλάδος τους πλήττεται βαθιά από την κρίση, ενώ εμφανίστηκε άκρως ενημερωμένος επάνω σε όλα τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος.

«Είστε από τους πλέον πληττόμενους από την κρίση. Διάβαζα ότι τον Ιούλιο υπήρξε κάποια καλυτέρευση της κατάστασης, μικρή βέβαια, αλλά υπήρξε», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας, με τον Βασίλη Κορκίδη να απαντά: «Είστε πολύ ενημερωμένος. Πράγματι, υπήρχε 1,5% αύξηση στη λιανική πώληση. Αυτό οφείλεται στο ότι ξεκίνησαν οι εκπτώσεις 15 Ιουλίου. Υπάρχει και ένα άλλο νούμερο βέβαια που δείχνει μια αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4,8%, που σημαίνει ότι καταφέραμε ο Έλληνας καταναλωτής να αγοράσει περισσότερα πράγματα με λιγότερα λεφτά. Και αυτό είναι κάτι θετικό. Βέβαια, αν το συγκρίνουμε με τον Ιούνιο που μας πέρασε και τον Ιούνιο του 2013, τα νούμερα είναι λίγο στάσιμα. Αλλά και η σταθερότητα, ξέρετε, είναι για μας κάτι θετικό. Πάντως το παλεύουμε με νύχια και με δόντια».

Διαβάστε το διάλογο που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τους Βασίλη Κορκίδη, Νικόλαο Τζίκα και Γεώργιο Καρανίκα από το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου:

Β.ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε, που μας δέχεσθε. Έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας σε σας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σας καλωσορίζω. Είστε από τους πλέον πληττόμενους από την κρίση.

Β.ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Πράγματι, είμαστε η μεσαία τάξη, οι μικρομεσαίοι που το παλεύουμε και είμαστε πολίτες του τόπου μας, Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Το γνωρίζω. Διάβαζα όμως ότι τον Ιούλιο υπήρξε κάποια καλυτέρευση της κατάστασης, μικρή βέβαια, αλλά υπήρξε.

Β.ΚΟΡΚΙΔΗΣ: Είστε πολύ ενημερωμένος. Πράγματι, υπήρχε 1,5% αύξηση στη λιανική πώληση. Αυτό οφείλεται στο ότι ξεκίνησαν οι εκπτώσεις 15 Ιουλίου. Υπάρχει και ένα άλλο νούμερο βέβαια που δείχνει μια αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 4,8%, που σημαίνει ότι καταφέραμε ο Έλληνας καταναλωτής να αγοράσει περισσότερα πράγματα με λιγότερα λεφτά. Και αυτό είναι κάτι θετικό. Βέβαια, αν το συγκρίνουμε με τον Ιούνιο που μας πέρασε και τον Ιούνιο του 2013, τα νούμερα είναι λίγο στάσιμα. Αλλά και η σταθερότητα, ξέρετε, είναι για μας κάτι θετικό. Πάντως το παλεύουμε με νύχια και με δόντια.

Πηγή: protorhema.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.