Ειδησεογραφικό site

Παπανδρέου: Εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια

29

Επίθεση στον Πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε ότι έπαιξε τη χώρα στα ζάρια εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» αναφέρθηκε στου λόγους που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που αφορούν το κόμμα του.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο ίδιος, η κυβέρνησή του και ο ελληνικός λαός σήκωσαν ένα πολύ μεγάλο βάρος. Ειδικότερα για τον ίδιο ανέφερε ότι σήκωσε βάρος που αναλογούσε σε άλλους και ειδικότερα στην κυβέρνηση Καραμανλή, που παρέδωσε τη χώρα σχεδόν χρεοκοπημένη και ουσιαστικά, όπως τόνισε, ήταν εκείνη που έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο.

Εμείς, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, εμποδίσαμε να σκάσει η χώρα που ήταν έτοιμη για κάτι τέτοιο και προχωρήσαμε σε αλλαγές οι οποίες εμποδίστηκαν από πολλούς.

Τόνισε επίσης ότι το μνημόνιο, για το οποίο ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση, δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα, πρόσθεσε, είναι οι αιτίες που μας έφεραν στο μνημόνιο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα, γιατί ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές εκφάνσεις της δεξιάς και υπάρχει πλέον ιδεολογική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων. Ανέφερε επίσης ότι ήταν υποχρέωσή του να ιδρύσει το ΚΙΝΗΜΑ, για να υπάρξει ένα νέο ξεκίνημα με βάση αρχές και αξίες, τις οποίες το ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψε συνεργαζόμενο με τη Ν.Δ..

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε δυσαρέσκεια για τον τρόπο που παρουσιάζεται το ΚΙΝΗΜΑ στις δημοσκοπήσεις, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Δεν έφτιαξα το ΚΙΝΗΜΑ για τις δημοσκοπήσεις», επίσης ανέφερε ότι δεν μπήκε σε αυτή τη διαδικασία για να βολευτεί, κάτι που θα μπορούσε να είχε κάνει αν είχε αποδεχτεί τη βουλευτική έδρα που του προσφέρθηκε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.