Ειδησεογραφικό site

Παπαμιμίκος: Ο Βαρουφάκης λέει ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ, όχι εμείς

33

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, την προεδρική εκλογή και τη ΔΗΜΑΡ μίλησε στον «Βήμα Fm» o γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος τονίζοντας πως «Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με τον οποιονδήποτε, πολύ περισσότερο με τη ΔΗΜΑΡ που έβαλε το χεράκι της στις μεταρρυθμίσεις»

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το κλίμα πόλωσης, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε: «Εμείς δεν λέμε ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ, αλλά το λέει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης. Εμείς δεν λέμε ότι θα εξετάσουμε plan B για επιστροφή στη δραχμή, αλλά τα λέει ο κ. Λαπαβίτσας. Εμείς δεν λέμε ότι θα έχουμε το ζουρνά για να χορέψουν οι αγορές, λέμε ρεαλιστικά πράγματα. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, συγκρούονται δύο λογικές. Είναι μία από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με τον κ. Τσίπρα, διότι βγαίνει και λέει ότι συγκρούονται δύο λογικές. Η μία λογική του κρατισμού και της επιστροφής της χώρας σε νοσηρές καταστάσεις από το παρελθόν και η άλλη λογική, η δική μας, των σίγουρων βημάτων και μεταρρυθμίσεων. Έχουμε την αναμέτρηση δύο πολιτικών και στρατηγικών και ο κ. Τσίπρας λέει ότι θέλει μία χώρα όπου το κράτος θα παρεμβαίνει σε όλα και θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα και εμείς λέμε ότι θέλουμε μια χώρα με σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, επενδύσεις. Αυτό είναι το δίλημμα για εμάς».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας της κυβέρνησης με τη ΔΗΜΑΡ, είπε: «Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο. Πολύ περισσότερο με ένα κόμμα που έχω πει επανειλημμένα ότι έχει βοηθήσει να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο. Δεν ξεχνάω ότι πριν από ενάμιση χρόνο έβαλαν κι αυτοί το χεράκι τους για να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις και να μπορέσουμε έτσι να στεκόμαστε στα πόδια μας σήμερα. Δεν λέω αυτό και να μην οδηγούμαστε σε τέτοια συμπεράσματα, για να βγάλουμε θέμα (σ.σ.: την ανασύσταση της τρικομματικής κυβέρνησης). Λέω ότι είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με όλους. Πόσω μάλλον με ένα κόμμα που έχει συμβάλλει να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο που είμαστε τώρα. Θα τα δούμε όλα στην ώρα τους (σ.σ.: το ενδεχόμενο νέας κυβέρνησης, με συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, εάν εκλεγεί ΠτΔ), αλλά λέμε ότι είμαστε σίγουρα ανοιχτοί σε κάθε συζήτηση».

Τα σχόλια είναι κλειστά.