Ειδησεογραφικό site

Παπαμιμίκος: Έπρεπε να έχει μπει η Αστυνομία στο Πανεπιστήμιο

41

Την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των νόμων στα Πανεπιστήμια επεσήμανε ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Οι έκνομες πράξεις, τόνισε, δε μπορεί να γίνονται ανεκτές και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη τα πανεπιστήμια να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι η σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

«Είδαμε για ακόμη μια φορά με το «έτσι θέλω» 50 φοιτητές ή εξωπανεπιστημιακούς να μπαίνουν μέσα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών και να διακόπτουν τη σύγκλητο. Αυτά κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσουν και το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο με την εφαρμογή του νόμου. Ο νόμος πλέον είναι ξεκάθαρος. Λέει ότι όποτε γίνονται έκνομες πράξεις, εφαρμόζεται όπως εφαρμόζεται και σε χώρους εκτός πανεπιστήμιου. Δεν μπορεί στην Ελλάδα -και πόσο μάλλον στον χώρο της Παιδείας- να βλέπουμε τέτοιες εικόνες ντροπής, που δεν συμβαίνουν πουθενά στο εξωτερικό».

Ανέφερε ακόμη πως «όποτε συμβαίνουν έκνομες πράξεις πρέπει να μπαίνει η αστυνομία στο πανεπιστήμιο, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. […] Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Για παράδειγμα, μιλάμε για σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Πώς θα δώσεις κίνητρα σε μια επιχείρηση, σε μια εταιρία, να έρθει να χρηματοδοτήσει ένα μεταπτυχιακό, να απορροφήσει κάποιους φοιτητές, να φτιάξει γραφεία διασύνδεσης, ώστε να βρίσκεται πιο εύκολα δουλειά για τους φοιτητές. Εδώ, έχει φύγει η κουβέντα από ‘κει και μιλάμε για τα αυτονόητα… Ο καθένας δικαιούται να έχει την άποψή του. Κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει συγκλήτους, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει κουκουλοφόρους μέσα στα πανεπιστήμια, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προκαλεί δολιοφθορές μέσα στα πανεπιστήμια και να πληρώνουμε όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες».

Ο κ. Παπαμιμίκος κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ. Φορτσάκης έχει καθυστερήσει να εφαρμόσει τον νόμο. Η αστυνομία έπρεπε να έχει μπει ήδη από χθες».

Τα σχόλια είναι κλειστά.